logo

Невероятни новини за пилешкото месо

Невероятни новини за пилешкото месо

Има как да изчистим месото от всичките антибиотици и токсини, с които е наблъскано

Всички сме чували, че има куп опасни храни, които се продават в магазините и вредят на здравето ни.

Преди време от jenata.blitz.bg ви показахме списък от девет опасни храни, които могат да ни убият без дори да подозираме.

Редом с това стана ясно, че пилешките гърди, които имат бели ивици, са много опасни.

Но въпреки това мнозина обичат да ядат именно пилешко месо.

Как обаче да сме сигурни, че пилето, купено от магазина, няма да навреди на здравето ни?

В крайна сметка кокошките често се хранят с антибиотици и хормони. Анаболни хормони също се добавят към храната им с цел бързо отглеждане и увеличаване на теглото им.

Добрата новина, която сега от jenata.blitz.bg ще ви съобщим е, че има как да „почистите“ пилето от антибиотиците и токсините, с които е наблъскано.

Първи начин
Когато варите пилешко месо, то знайте, че бульонът му не може да се използва. В него няма абсолютно нищо полезно. В този случай е по-добре водата да се смени поне веднъж. В процеса на варене в бульона остава цялата мръсотия от месото.

Ако искате да направите вкусна и здравословна супа от пилешки бульон, тогава използвайте само домашно отглеждано пиле.

Втори начин
Когато печете пиле във фурната, отстранете кожата от него, тъй като в нея се събират всички токсини и химикали. Също така е по-добре да не използвате вътрешните органи на магазинна птица, защото именно в тях се натрупват най-много токсични вещества.

Внимание, ето още 8 храни, които могат да ни убият СНИМКИ

Трети начин
Дръжте птицата в специален разтвор. В 1 литър вода разтворете няколко супени лъжици сол и сока от четвърт лимон. Накиснете пилето в тази марината за 2 часа. Солта ще изсмуче много от вредните токсини.

Освен горния разтвор може да използвате и минерална газирана вода, която има и почистващи свойства. Благодарение на тази вода, пилето също ще стане по-безвредно, че и лесно за готвене и после крехко за ядене.

Пилешкото месо включва много протеини и аминокиселини. Калорийното му съдържание е по-малко от калорийното съдържание на други видове месо (приблизително 190 kcal, в зависимост от това за коя част от трупа говорим).

Животинският протеин е основна полза в пилешкото месо. Той е основният строителен материал на човешкото тяло. Също така, в пилешкото месо има много калий и фосфор.

Ценна и добра информация
Пилешкото месо е полезно за нашия имунитет. Наличието в него на редица ценни микроелементи ви позволява да създадете един вид защитна бариера за тялото. Тези, които редовно ядат варено пилешко месо, много по-рядко настиват.

Наборът от полезни витамини и минерали, които получаваме от яденето на пилешко месо, осигурява нормалното функциониране на нервните клетки. 

Пилето е особено полезно за тези, които страдат от безсъние, стрес и депресия.

Също така пилешкото месо съдържа витамини А и Е, витамини от група В, желязо, магнезий. В пилешкото на практика няма въглехидрати.

Пилешкото месо нормализира метаболизма, поддържа нивата на захарта и кръвното налягане в нормално състояние. Освен това понижава лошия холестерол и активира бъбреците. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!