Досега от jenata.blitz.bg сме ви показвали какви ли не рецепти за приготвяне на пилешко месо. Някои от тях са били лесни и бърз, други пък много иновативни.
Всички полудяха по нов трик за приготвяне на бъркани яйца СНИМКА
В следващите редове ще обединим всичко това и ще ви покажем как да направите уникални пилешки гърдички на фурна само за минути.
Предупреждаваме ви, че ястието е изключително вкусно, месцето става уникално крехко и буквално се топи в устата. Има шанс никой от вашето семейство повече да не иска да хапва пилешко, приготвено по друг начин.
За тази рецепта се светнахме случайно, но получените резултати ни карат да я споделим с вас.
Няма наяждане с тези сочни кюфтета, тайната е в неочаквана съставка
Продукти:
700 гр. пилешко филе
100 гр. сини сливи
70 гр. орехи
100 гр. сирене
150 гр. заквасена сметана
2 скилидки чесън
сол и пипер на вкус
Всички у дома са луди по това ястие с кайма и картофи
Приготвяне:
Нарязваме филето на малки късчета, а след това минаваме леко от двете страни с чук. После поръсваме месцето с черно пиперче и сол.
Трябват ни сини сливи. Махаме костилките им и след това ги заливаме с вряла вода за 5 минутки, за да набъбнат.
След като нужното време мине ги нарежете на тънки ивички.
Докато ги чакате е добре да натрошите орехите.
Минавате скилидките чесън през преса и ги смесвате със заквасената сметана. После разбърквате.
Смесвате сините сливи и орехите.
Намазвате тавата за печене с масло, нареждате слой пилешко, а върху него сливите и орехите. Отгоре слагате останалото пилешко филе. Най-отгоре изсипвате сместа от чесън и сметана.
Бутате да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете 35 минути.
След като времето измине, настържете отгоре кашкавал и бутнете да дозапечете за 10-на минутки, за да се разтече./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!