Няма наяждане с това сочно пилешко, тайната е в уникален продукт

Всички у дома ме карат да приготвям месцето само по този начин, обожават го

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/nyama-nayazdane-s-tova-socno-pilesko-tainata-e-v-unikalen-produkt Jenata.blitz.bg
Няма наяждане с това сочно пилешко, тайната е в уникален продукт

Досега от jenata.blitz.bg сме ви показвали какви ли не рецепти за приготвяне на пилешко месо. Някои от тях са били лесни и бърз, други пък много иновативни. 

Всички полудяха по нов трик за приготвяне на бъркани яйца СНИМКА

В следващите редове ще обединим всичко това и ще ви покажем как да направите уникални пилешки гърдички на фурна само за минути. 

Предупреждаваме ви, че ястието е изключително вкусно, месцето става уникално крехко и буквално се топи в устата. Има шанс никой от вашето семейство повече да не иска да хапва пилешко, приготвено по друг начин.

За тази рецепта се светнахме случайно, но получените резултати ни карат да я споделим с вас.

Няма наяждане с тези сочни кюфтета, тайната е в неочаквана съставка

Продукти:

700 гр. пилешко филе
100 гр. сини сливи
70 гр. орехи
100 гр. сирене
150 гр. заквасена сметана
2 скилидки чесън
сол и пипер на вкус

Всички у дома са луди по това ястие с кайма и картофи

Приготвяне:

Нарязваме филето на малки късчета, а след това минаваме леко от двете страни с чук. После поръсваме месцето с черно пиперче и сол.


Трябват ни сини сливи. Махаме костилките им и след това ги заливаме с вряла вода за 5 минутки, за да набъбнат.


След като нужното време мине ги нарежете на тънки ивички.

Докато ги чакате е добре да натрошите орехите.


Минавате скилидките чесън през преса и ги смесвате със заквасената сметана. После разбърквате.


Смесвате сините сливи и орехите.

Намазвате тавата за печене с масло, нареждате слой пилешко, а върху него сливите и орехите. Отгоре слагате останалото пилешко филе. Най-отгоре изсипвате сместа от чесън и сметана.


Бутате да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете 35 минути.


След като времето измине, настържете отгоре кашкавал и бутнете да дозапечете за 10-на минутки, за да се разтече./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи