Днес ще ви разкрием тайната за едно вкусно ястие, което е идеално както за празнична трапеза, така и за обикновена вечеря, събиране с приятели или роднини.
Най-големият мит, свързан с варенето и беленето на яйца
Рецептата е много проста и приготвянето й въобще няма да е трудно и сложно.
Няма как да не ви призная, че всички у дома обожават това хапване и непрестанно ми надуват главата да правя от тези рулца. Готвят се много бързо!
Бързо и красиво: Невиждан способ за варене на яйца ВИДЕО
Продукти:
500 - 600 гр. картофи
1 бр. яйце
100 - 150 гр. брашно
300 гр. кайма
200 гр. кашкавал
сол, черен пипер на вкус
масло
Приготвяне:
Първо обелете картофите и ги сварете. След това ги настържете на едро ренде и добавете към тях яйцето и брашното. Сложете сол и черен пипер на вкус. Смесете всичко старателно.
Овкусете каймата със сол, черен пипер, ако някой обича, може да сложи и лук.
После направете малки палачинки от картофената смес.
Сложете по малко кайма във всяка и завийте на руло.
Как да сварим яйцата без да ги варим! ВИДЕО
В предварително загрят тиган сложете рулцата и ги запържете до златисто кафяво.
Загрейте фурната до 180 градуса. Сложете рулцата върху хартия за печене в тавата и ги оставете за 10-15 минути.
После настържете кашкавал отгоре и ги оставете докато и той хване златиста коричка.
Тези рулца са любими както на възрастни, така и на дечицата. Бон апети!/ jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!