Всички сме наясно, че има ястия, които са универсални и обичани от всеки. Приготвянето им не винаги е кой знае каква филосфия и се отдава на всяка домакиня.
Рулца с горски гъби и ухание на мащерка
Такъв е въпросът и с кюфтетата - перфектни за всяка трапеза, както за семейната вечеря, така и за празненство с приятели. Всяко нещо обаче, за да изпъкне, си има малки тънкости.
В следващите редове ще ви покажем рецепта за лениви кюфтенца, които стават страшно бързо, но са безкрайно вкусни. Тайната е в няколко съставки, които буквално ще ви пристрастят към тях. Всички ще са очаровани, гарантираме ви - ястието ви ще е сочно и много вкусно.
Свекърва ми издаде тайната за вкусно пилешко, топи се в устата
Продукти:
Кайма (за предпочитане микс телешка и свинска) - 700-750 гр.
лук - 3 бр.
чесън - 3 скилидки (може и на прах)
яйца - 2 бр.
майонеза (заквасена сметана или кисело мляко) - 3 с.л.
брашно - 3 с.л.
соев сос, сол, черен пипер, олио
Вкусно и сочно пилешко на фурна, тайната е в соса
Приготвяне:
На първо място обелваме и нарязваме лука, може да го настържете или дори да го минете през блендер, преценете как ви е по-удобно и колко ситен желаете да е той в кюфтенцата.
След това добавете каймата към него. Прибавяме също така яйцата и подправките, както и чесънът и соевият сос. При желание може да сложите и магданоз.
Разбъркваме всичко до получаването на хомогенна смес.
Накрая добавяме брашното и майонезата. Разбъркваме добре и воала, каймата е готова и сега е време да оформим нашите кюфтенца.
След това сипете олио в тигана за пържете и сложете кюфтетата. След няколко минутки ще са готови, изчакайте да добият златиста коричка и от двете страни.
Бон апети!/jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!