В интернет има какви ли не рецепти за пилешко месо. Винаги съм се чудела как е най-уместно да го приготвям, за да бъде харесано от всички у дома.
Свекърва ми разкри тайната на перфектните тиквички, вкъщи хапваме само от тях
Свекърва ми реши да ми разкрие тайната за нейното пилешко, която се крие в специалната му марината. Всичко у дома го обожават, а приятелите ми постоянно ми искат рецептата за него.
През живота си не сте яли такава вкусотия от тиквички
Става бързо и най-вече лесно. Направо се преродих и реших да споделя с всички как с лекота да приготвим пилешкото месце така, че то да стане крехко и сочно. Буквално се топи в устата. Вече не си и помислям да го правя по друга рецепта.
Продукти:
Пилешки крилца - 1 бр.
Мед – 2 с.л.
Соев сос – 4 с.л.
Зехтин – 2 с.л.
Лют сос Табаско – 1 ч.л.
Кетчуп или доматено пюре – 1 с.л.
Сол и подправки на вкус
Приготвяне:
Първо трябва да се заемете с приготвянето на соса. В това няма абсолютно нищо сложно. Просто смесете всички продукти до получаването на хомогенна смес.
Измийте пилешките крилца, подсушете ги и ги залейте с вече приготвения сос.
Тайна рецепта: Тиквички в бира - няма по-голяма вкусотия от това!
Оставете ги да постоят около 2 часа в маринатата, може и за цяла нощ в хладилника.
След това намажете с масло съд за печене и сложете там маринованите крилца. Печете за около 30-40 минути при температура от 200 градуса. Крилцата ще са готови и уникално вкусни. Гарантираме ви, че просто ще се топят в устата, а златистата им коричка ще предизвиква апетита на всеки. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!