Всяка сутрин, преди да тръгна за работа, вадя месо или риба от фризера и ги оставям да се размразяват. А когато се прибера вечерта, започвам да мисля какво да сготвя за вечеря.
Днес извадих пилешки гърди.
На път за офиса срещнах стара приятелка и тя ми сподели, че всички в семейството й обожават зеле и често го похапват под всякаква форма. Но най-вече задушено.
Идеята за вечеря бързо се заформи в главата ми - ще сготвя и аз едно задушено зеле. Но ще му сложа и малко месце.
Всички полудяха по нов трик за приготвяне на бъркани яйца СНИМКА
Рецептата е много проста и няма да ви отнеме много време, а крайният резултат ще се хареса и на най-капризните. Веднага щом го опитат, ще бъдат възхитени от него! И най-важното - ястието е хем диетично, хем много засищащо!
Необходими продукти:
500 гр. пилешки гърди
1 зелка (не много голяма)
1 глава лук
1 морков
1 домат (доматено пюре)
сол и подправки на вкус
растително олио
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на малки парченца. Запържете ги съвсем леко в растителното олио.
Няма наяждане с тези сочни кюфтета, тайната е в неочаквана съставка
Настържете морковите на едро ренде, лука нарежете на дребно и ги добавете към месото. Оставете да къкри десетина минути, докато зеленчуците омекнат.
През това време нарежете зелето.
Сложете го върху месото и добавете малко вода. Оставете го да къкри под капак 20 минути, като от време на време разбърквате.
Обелете домата, нарежете на ситно и го прибавете към месото и зелето. Разбъркайте и оставете да къкри още пет минути под капак. След това добавете сол, подправки и разбъркайте отново.
Всички у дома са луди по това ястие с кайма и картофи
Гответе на силен огън без капак за около пет минути, докато излишната течност се изпари.
При сервиране може да поръсите с пресен магданоз. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!