Обичате ли палачинки? Ако отговорът е "да", от jenata.blitz.bg ви предлагаме вместо със сладко, да ги поднесете с една малко по-необичайна плънка - от гъби!
Гъбите са една от най-популярните гарнитури за солени палачинки и са изключително подходяща за всички, които не ядат месо.
Едно такова ястие с перфектно комбинирани вкусове е достойно за всяка празнична трапеза! И определено ще се превърне във фаворит на цялото семейство!
Списък с продукти:
За палачинките:
брашно - 100 гр.
мляко - 250 мл.
яйца - 1 бр.
Всички вкъщи са луди по тези картофени палачинки
захар - 1 чаена лъжица
слънчогледово масло - 1 супена лъжица
сол - 1 щипка
За плънката:
гъби - 200 гр.
орехи - 100 гр.
твърдо сирене - 100 гр.
сметана - 150 гр.
брашно - 1 супена лъжица
масло - 50 гр.
сол, черен пипер, подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Започваме с тестото за палачинките. Млякото и яйцата трябва да са със стайна температура.
Разбийте яйцата с млякото, солта и захарта. Добавете брашното и разбъркайте внимателно. Накрая добавете и слънчогледовото олио.
Всички полудяха по тези палачинки, стават за минути
Загрейте тигана и го намажете с малко олио. Изсипете половин черпак от тестото и го разпределете върху цялата повърхност. Пържете по 1-2 минути от всяка страна. Готовите палачинки покрийте с капак или с фолио.
Нарежете гъбите на ситно. Препоръчително е да използвате няколко различни вида гъби. Запържете ги в маслото, докато омекнат (около 10 минути). След това трябва да ги настържете на едро ренде.
Смесете гъбите с орехите, брашното, половината сирене и 100 гр. заквасена сметана. Посолете и поръсете с черен пипер. Напълнете палачинките с плънката.
Намажете тавата за печене с масло. Подредете палачинките в един ред. Отгоре ги намажете с 50 гр. заквасена сметана и поръсете с останалото сирене.
Печете в загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!