В нашето семейство картофите са на особена почит. Всички ги обичаме и редовно се глезим с някаква картофена вкусотия.
Предпочитаме обаче ястия, които хем се приготвят бързо, хем са изключително засищащи. Като тези картофени палачинки.
Някои веднага ще кажат, че картофените палачинки са пипкава работа и приготвянето им е голяма досада. Но не и когато са направени по тази рецепта!
Картофките на фурна се топят в устата, тайната е в тази съставка
Между другото, мъжът ми я намери в интернет и когато се наложи той да приготвя вечерята, винаги залага на нея.
Списък с продукти:
300 гр. картофи
30 гр. краве масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Както вече сте забелязали, в рецептата има супер малко съставки. Но те са напълно достатъчни за приготвянето на една страхотна и засищаща вечеря.
Разбира се, може да използвате и повече картофи. Най-важното е да спазвате пропорцията 1 към 10.
Започваме с готвенето! Обелете картофите. Докато го правите, може да сложите маслото да се разтопи в микровълновата.
Няма наяждане с този вкусен пролетен пай с картофки
Настържете картофите в съда с разтопеното масло. Най-добре е да използвате ренде за корейски моркови. Объркайте картофите с разтопеното масло и добавете сол и подправки на вкус.
Сложете тигана на котлона (не го намаслявайте) и го загрейте добре. Върху него сложете малко от картофите и ги разпределете равномерно. Отгоре излейте останалото масло.
Изравнете картофите с шпатула. През първата минута пържете на максимален огън, след което намалете котлона и продължете с готвенето още 8 минути. След това обърнете палачинката от другата страна и пържете още толкова.
Готовата палачинка може да залеете с любимия си сос. Или пък да я сервирате с плънка от гъби и сметана... Така вкусът ще стане още по-наситен!
Не забравяйте да гарнирате с пресни зеленчуци, за да бъде вечерята ви по-вкусна и полезна. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!