logo

Опитате ли тези сочни кюфтенца, ще ги приготвяте отново и отново

Опитате ли тези сочни кюфтенца, ще ги приготвяте отново и отново

Прекрасна алтернатива на обикновените месни кюфтета, към които задължително трябва да добавите и гарнитура

Кюфтетата са едно от любимите изкушения на българина. И всяка домакиня си има своите тънкости за приготвянето им.

Днес от jenata.blitz.bg обаче ще ви предложим една малко по-нетрадиционна рецепта, по която да си приготвите това месно изкушение, а именно като добавите в тях и зеле! Прекрасна алтернатива на обикновените месни кюфтенца, към които задължително трябва да добавите и гарнитура!

С тази рецепта ще направите всичко едновременно. И не на последно място - това е чудесен начин да прикриете зелето, което е изключително полезно, но в някои домакинства не е на особена почит, и неусетно да обогатите менюто си.

Ястието е изключително евтино. А благодарение на зелето, кюфтенцата стават много сочни, нежни и страшно вкусни! 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тези кюфтенца със зеле: 

800 гр. свинско кайма
1 яйце
100 гр. червена чушка

Вкусно и сочно пилешко на фурна, тайната е в соса

500 гр. бяло зеле
4 скилидки чесън
1 глава лук

1 ч. л. червен пипер
0,5 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол
3-4 суп. л. брашно 

Начин на приготвяне: 

Добавете яйцето, солта, черния и червения пипер към смляното свинско месо. По желание можете да прибавите и някои от любимите си подправки.

В тези кюфтенца с изненада ще се влюбите от първата хапка СНИМКИ

Нарежете зелето на тънки ивици. Лука и червения пипер нарежете на дребно.

Нарязаните зеленчуците сложете при месото и омесете всичко много добре. Настържете чесъна на дребно ренде, добавете го към каймата и отново омесете. 

Оформете кюфтетата, като овалвате всяко от тях в брашното. 

В дълбок тиган, предварително загрят с растително масло, запържете кюфтетата от двете страни до златисто кафяво.  

След като приключите с пърженето, с помощта на домакинска хартия отстраните излишната мазнина от тигана. Върнете готовите кюфтета обратно в него, добавете вода и малко сол, покрийте с капак и оставете да се задушат  на слаб огън за 35–40 минути.

Откакто научих рецептата на стара италианка, патладжана само така го правя

Ако не разполагате с подходящ съд, може да ги опечете по същия начин и във фурната.

Това е всичко! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай