Откакто добавям тази съставка към пилето с ориз, вече става много по-вкусно

Ще издадем как точно са го правили бабите ни

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/otkakto-dobavyam-tazi-sastavka-kam-pileto-s-oriz-veche-stava-mnogo-po-vkusno Jenata.blitz.bg
Откакто добавям тази съставка към пилето с ориз, вече става много по-вкусно

Представяме ви една доста лесна рецепта, в която ще се влюбите.

Бърза рецепта за кисело зеле - ядеш още на другия ден

Сигурни сме, че не сте яли по-вкусно пиле с ориз по оригинална бабина рецепта.

Всъщност една тайна съставка прави тази гозба просто невероятна, а всеки у дома иска допълнителна порция. Време е да издам как и вие да го приготвите.

Опиташ ли веднъж, забравяш за всичко друго: вкусна и лесна пилешка яхния

Необходими продукти за пиле с ориз:

200 г (1 ч. ч.) ориз

1 пиле (ако имате домашно, още по-добре)

1 глава кромид лук

1-2 моркова

3 с. л. олио

сол

смлян черен пипер

вода или пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Пилето се измива много добре и подсушава. Нарязва се на порционни парчета, които се поставят в тенджерата. Заливат се с вода и се кипват. Пилето трябва да се вари 15 минути, след което се изважда. Бульонът се прецежда и се запазва.

Лукът и морковите се обелват и нарязват на дребни кубчета. В голям тиган се сгорещява олиото. Прибавят се лукът и морковите, които се задушават 4-5 минути до омекване.

След това се добавя оризът и се пържи 1-2 минути, като се разбърква непрекъснато. Сместа се прехвърля в огнеупорна тава. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Отгоре се нареждат пилешките парчета.

Пилето с ориз се залива с 3 ч. ч. от запазения бульон (ако бульонът е по-малко, то се добавя вода).

Пече се около 50-60 минути, пишат от актуално.ком.

Да ви е сладко!/jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай