Опиташ ли веднъж, забравяш за всичко друго: вкусна и лесна пилешка яхния

Гарантираме ви, че веднъж опитате ли това изкушение за сетивата, ще се влюбите в него

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/opitash-li-vednazh-zabravyash-za-vsichko-drugo-vkusna-i-lesna-pileshka-yahniya Jenata.blitz.bg
Опиташ ли веднъж, забравяш за всичко друго: вкусна и лесна пилешка яхния

Днес ви представяме как стъпка по стъпка да си приготвите любимата традиционна за България пилешка яхния.

Чудна рецепта за спагети Болонезе, но за вегани и вегетарианци

Гарантираме ви, че веднъж опитате ли това изкушение за сетивата, то ще забравите за всичко останало. 

Яхнията се прави много лесно, а за целта ви трябват малко продукти. В пълен унисон с това, явно доказвайки правилото, че простичките неща са най-сладки, ястието е наистина перфектно за вечеря и пасва на всеки вкус.

Не сте опитвали по-вкусно и лесно ястие!

Необходими продукти за пилешка яхния:

5 бр картофи

олио

2 бутчета пилешко месо

2 глави лук

100 мл доматен сок

1 с.л. червен пипер

сол – на вкус

2 бр дафинов лист

магданоз

Начин на приготвяне:

В тенджера се загрява олио и се запържва нарязаното пилешко месо. Слагат се обелените и нарязани картофи и ситно нарязан лук.

Разбърква се за 3-4 минути и сипваме червения пипер. После се налива топла вода да покрие продуктите и оставяме да се готви на умерен огън.

Когато месото и зеленчуците са готови, се изважда месото и се обезкостява, ако е от бутчета и се накъсва на мръвки. Връщаме в тенжерата и прибавяме доматения сок с дафиновия лист и сол на вкус, пишат от актулано.ком.

Оставя се яхнията да поври още малко 2-3 минути, ако е по-рядко може да се сгъсти с 1 с. л. брашно. Готовата яхния поднасяме топла с нарязан магданоз.

Горещи

Коментирай