Печен патладжан с доматки и чесън - любимото ястие на цялото семейство

Подходящ е както като гарнитура към любимите ви месни изкушения, така и като основно  

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/pechen-patladzhan-s-domatki-i-chesn-lyubimoto-yastie-na-tsyaloto-semeystvo Jenata.blitz.bg
Печен патладжан с доматки и чесън - любимото ястие на цялото семейство

Патладжанът на фурна с домати и чесън е вкусно ястие, чието приготвяне не отнема много време и усилия. И най-важното - изключително диетично. 

Какво можем да кажем за зеленчуците, от които се приготвя - класическата тройка, която се допълва перфектно и подчертава вкуса на всяка една от останалите съставки. В момента да се готви с тях е истинско удоволствие, защото са наситени с витамини и много слънце. 

Приготвен по този начин, патладжанът става мек и сочен. А доматите и чесънът му придават леко кисела и пикантна нотка.

Всички вкъщи са полудели по това изкушение от месце и картофки

Ястието може да се консумира както топло, така и студено. И е подходящо както като гарнитура към любимите ви месни изкушения, така и като основно.  

Списък с продукти: 

3-4 патладжана
4 домата
3-4 скилидки чесън

100 гр. сирене моцарела
1 ч. л. сух босилек
пресни подправки на вкус

сол и черен пипер на вкус
растително масло

Начин на приготвяне

Нарежете измитите патладжани на филийки с дебелина около 7 мм. С помощта на нож направете мрежа по повърхността им. Посолете ги и ги оставете за 10 минути, за да се отдели излишната горчивина. 

Кюфтетата направо се топят в устата, ако вместо хляб сложите...

Смачкайте чесъна с помощта на преса. Изсипете го в подходяща купичка и добавете сол, черен пипер, сух босилек, 2 супени лъжици растително масло. Объркайте добре. 

Патладжана подредете в съд за печене, застлан с пергаментна хартия. Отгоре намажете добре с приготвения чеснов дресинг. Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15 минути. 

Докато патладжанът се пече, може да приготвите "плънката" от сирене и домати. Нарежете доматите на малки кубчета, а моцарелата настържете на ситно ренде. Смесете доматите с по-голямата част от моцарелата и добавете сол.  

След като патладжаните се изпекат, ги извадете от фурната и намажете със сместа от домати и сирене. Отгоре поръсете с останалата моцарела. Печете още 10 минути. 

Няма наяждане с тези антикризисни пълнени картофки СНИМКИ

Готовото ястие украсете с пресни подправки и сервирайте на масата! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай