Тиквичките са едни от най-често приготвяните зеленчуци през лятото. Ако имате собствено дворче и сеете тиквички то знаете, че те зреят бързо и в един момент си изправен пред голямо количество, което се чудиш в какви рецепти да оползотвориш, пише кулинарката Рени Георгиева от сайта hera.bg
От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да си направите сочни и вкусни ребърца по провансалски. Посочихме ви и как да си приготвите "изумрудена салатка"
Предлагам ви една лесна и бърза идея с тиквички. Всички вкъщи са просто луди по тях, правя ги много често в жегите.
Продукти:
2-3 тънки тъмно зелени тиквички
1 чч бира
3-4 сл брашно
Щипка сол
За дресинга:
3-4 с.л. кисело мляко
Песто от босилек
/или пресен копър нарязан на ситно/
3-4 скилидки чесън
Приготвяне:
Тиквичките се нарязват на тънко, посоляват се и се оставят 10-тина минути да се овкусят.
Приготвя се панировката от биричката и брашното, целта е да стане не гъста кашичка. Подправя се със сол и черен пипер.
Рулца с горски гъби и ухание на мащерка
В тигана се налива малко олио, не повече от ½ пръст.
Тиквичките се попиват с кухненска хартия, потапят се в панировката и се пържат на силен котлон до зачервяване.
Сервираме ги с дресинга от кисело мляко, чесън и песто. Ако нямате босилек може да замените с копър.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!