Пилешките бутчета са едни от най-евтините месни продукти. А една не много сложна марината може да ги превърне в истинско гурме ястие.
Медено-лимоновата марината, в която ще мариноваме и печем пилешките бутчета, внася нови нотки във вкуса на месото. Другият плюс на тази рецепта е, че с минимум усилия и време получаваме отличен резултат, към който никой вкъщи няма да остане безразличен.
Списък с нужните продукти:
6 бр. пилешки бутчета (може и повече)
4 суп. л. мед
сокът от 1/2 лимон
Тайните съставки за най-хрупкавото панирано пиле на света ВИДЕО
3 суп. л. горчица
1 ч. л. червен пипер
3 суп. л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Започваме с маринатата. В дълбок съд смесете меда, горчицата, лимоновия сок, зехтина, червения пипер и солта. Разбийте всичко много добре с метална бъркалка.
Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета
Поставете пилешки бутчета, разбъркайте добре и оставете да се мариноват за 30-40 минути.
Прехвърлете бутчетата в съд за печене, отгоре залейте с останалата марината. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.
Бързо и лесно, както ви обещахме! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!