Пилешки бутчета в медено-лимонена марината - пръстите да си оближеш

С минимум усилия и време получаваме отличен резултат, към който никой вкъщи няма да остане безразличен

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/pileshki-butcheta-v-medeno-limonena-marinata-prstite-da-si-oblizhesh Jenata.blitz.bg
Пилешки бутчета в медено-лимонена марината - пръстите да си оближеш

Пилешките бутчета са едни от най-евтините месни продукти. А една не много сложна марината може да ги превърне в истинско гурме ястие.

Медено-лимоновата марината, в която ще мариноваме и печем пилешките бутчета, внася нови нотки във вкуса на месото. Другият плюс на тази рецепта е, че с минимум усилия и време получаваме отличен резултат, към който никой вкъщи няма да остане безразличен. 

Списък с нужните продукти: 

6 бр. пилешки бутчета (може и повече)
4 суп. л. мед 
сокът от 1/2 лимон 

Тайните съставки за най-хрупкавото панирано пиле на света ВИДЕО

3 суп. л. горчица
1 ч. л. червен пипер
3 суп. л. зехтин 

сол на вкус

Начин на приготвяне: 

Започваме с маринатата. В дълбок съд смесете меда, горчицата, лимоновия сок, зехтина, червения пипер и солта. Разбийте всичко много добре с метална бъркалка.

Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета

Поставете пилешки бутчета, разбъркайте добре и оставете да се мариноват за 30-40 минути.   

Прехвърлете бутчетата в съд за печене, отгоре залейте с останалата марината. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

Бързо и лесно, както ви обещахме! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай