Пилешки бутчета в меден сос, толкова са вкусни, че не може да се отлепите

Деликатни и ароматни, те ще се окажат истински изкушение за абсолютно всички на масата

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/pileski-butceta-v-meden-sos-tolkova-sa-vkusni-ce-ne-moze-da-se-otlepite Jenata.blitz.bg
Пилешки бутчета в меден сос, толкова са вкусни, че не може да се отлепите

Пилешките бутчета са такава част от птицата, която както ида приготвите, може да стане много крехка и сочна, за разлика от филето. Всички хора, които обичат да си хапват месце, обичат именно пилешките бутчета.

Лесна рецепта за сочни кюфтенца, стават за минути

В следващите редове сме открили перфектната за вас рецепта - пилешки бутчета, гарнирани от меден сос. 

Месцето става толкова вкусно и крехко, че буквално никой няма да може да се отдели от него. Ястието е подходящо както за вечеря сс семейството, така и за поднасяне на гости.

Продукти:

пилешки бутчета - 2 бр.;
чесън - 4 скилидки;
зехтин - 50 г;
мед - 5 супени лъжици;
соев сос - 3 супени лъжици;
смлян джинджифил - 0,5 ч.л.;
сол, черен пипер на вкус.

Приготвяне:

Първо трябва да си направите маринатата. За тази цел смесете смления джинджифил, соевия сос, мед и чесън. Добавете сол и пипер на вкус. Накиснете пилешките бутчета добре в маринатата и оставете за 30-60 минути в хладилник. След това загрейте фурната до 210 градуса.

Поставете пилешките бутчета в тава за печене, полейте ги с останалата част от маринатата. Запечете 25 минути от едната страна, след това ги запечете и ги оставете за още 15 минутки. Накрая може да ги обърнете отново за 5 минутки, за да се хване златиста коричка. 

Баба издаде тайната за вкусни картофени кюфтенца

Ако пък решите да правите бутчетата на тиган, ето какво ви е нужно:

пилешки бутчета - 1 кг;
олио - 150 ml;
щипка захар;
лук - 2 бр.;
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Измийте бутчетата под чешмата и не забравяйте да ги забършете, в противен случай кожата ще се отлепи при пържене. 
Намажете всяко бутче с масло/олио и поръсете със сол и черен пипер. Загрейте останалото олио в тиган. Сложете пилешките бутчета там и ги запържете за 15 минути. 

Преди пържене поръсете пилешките бутчета с щипка захар за карамелен вкус./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай