logo

Лесна рецепта за сочни кюфтенца, стават за минути

Лесна рецепта за сочни кюфтенца, стават за минути

За мъжете това е истински пир за сетивата, особено, ако е поднесен с картофки и биричка

Почти няма човек, който да не си пада по кюфтета. За мъжете това е истински пир за сетивата, особено, ако е поднесен с картофки и биричка, а пред тях върви мач. 

Пръстите ще се оближете с този пилешки пилаф в тиган

Вече сме ви предлагали доста варианти за приготвяне на кюфтета, но този път ще ви предложим една уникално лесно рецепта, която обаче по никакъв начин не прави компромис с вкуса. 

Кюфтетата ще станат много вкусни, леки и сочни, а всеки ще иска още едно и още едно, обещавайки, че това вече му е последното. Има няколко важни акцента, които ги правят толкова вкусни, макар и лесно приготвени.

Такъв вкусен ориз през живота си не сте яли!

Приготвяне: 

Първо е важно да не взимате кайма от магазина, а да си я направите сами от пилешко филе. Не е необходима месомелачка, всичко може да се свърши и с помощта на блендер или пасатор. 

Първо взимаме 4 филии хляб и ги поставяме в една купа пълна с мляко. 

Измиваме пилешкото филе, нарязваме го, изрязваме излишните вени и жили и го слагаме в блендера. Към него добавяме лук, моркови (сурови), които са нарязани на малки парченца. Всичко смиламе добре и поставяме в купа. 

Към хомогенната вече смес добавяме филиите хляб, напоени с мляко. Слагаме сол и черен пипер на вкус. Те се съчетават много добре с пилешкото. Капваме малко соев сос и може да добавим подправка по избор.

В сместа добавяме и едно яйце и отново омешваме всичко. Каймата ни е готова и може да започнем да пържим.

Слагаме олио в предварително нагорещен тиган. Овлажнете ръцете си, за да не полепне кайма по тях и оформете кюфтетата. После ги поставете в тигана.

След като запържите от едната страна, обърнете кюфтетата и запържете и от другата. Получават се бързо, а те стават много вкусни, сочни и апетитни.

Продукти:

- 850 гр. пилешко филе
- 1 голяма глава лук
- 1 голям морков
- 4 филийки хляб
- мляко
- 1 яйце
- сол, черен и червен пипер

Изборът на продукти е просто, а резултатът ще ви впечатли. Бон апети!/ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!