Ако ви се хапват вкусни шишчета, задължително поне веднъж трябва да опитате да ги приготвите с пилешко. Първо - готви се много по-бързо. И второ - то е доста по-евтино от другото месо.
На тази грузинска рецепта за пилешки шишчета попаднахме в интернет. И понеже времето навън става все по-подходящо за вкусни сбирки с любими хора, решихме да я споделим с вас.
Най-добрият вариант за приготвянето й е на барбекю с истински въглища. Ако обаче фурната е единственото "оръжие", с което разполагате, не се притеснявайте и я използвайте смело. Въпреки че няма да е традиционно барбекю, месото, приготвено по тази рецепта, пак ще бъде много вкусно.
Списък с продукти:
1 кг. пилешки гърди
2 супени лъжици доматена паста
1 супени лъжици захар
Свинските пържолки се топят в устата, приготвите ли ги по този начин
2 скилидки чесън
2 супени лъжици соев сос
1 чаена лъжица берберис
1 чаена лъжица смлян кориандър
1 чаена лъжица сумак
1 чаена лъжица черен пипер
0,5 л. вода
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте пилешкото филе и го подсушете с кухненска хартия. След това го нарежете на средни парчета.
Рецепта за перфектното мезе за биричката, ще си оближете пръстите
Нарязаното месо сложете в подходящ съд. Добавете подправките, захарта и солта. Берберисът и чесънът нарежете на малки парченца и ги сложете при месото.
Добавете соевия сос и доматеното пюре и бъркайте всичко няколко минути, като гледате да втриете добре подправките в месото.
След като приключите, налейте вода със стайна температура. Разбъркайте отново всичко и оставете в хладилника за една нощ да се маринова.
Когато въглищата са готови, отцедете маринатата, нанижете месото на шишчета и го сложете на скарата. Имайте предвид, че с хубава жар месото ще се приготви много бързо, затова трябва да внимавате да не изсъхне.
Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!