Свинските пържолки се топят в устата, приготвите ли ги по този начин

Съставките са елементарни, а крайният резултат предизвиква истински възторг

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/svinskite-przholki-se-topyat-v-ustata-prigotvite-li-gi-po-tozi-nachin Jenata.blitz.bg
Свинските пържолки се топят в устата, приготвите ли ги по този начин

Свинските пържоли на тиган са толкова често срещано ястие, че на пръв поглед изглежда, че не можем да ви изненадаме с нищо ново. Това обаче е само на пръв поглед, защото днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим наистина много интересна рецепта. 

В нея са съчетани и простота, и вкус, и грация. Съставките са елементарни, а крайният резултат предизвиква истински възторг. 

Предлагаме ви да си приготвите не просто свински пържолки на тиган, а пържолки, напоени с прясно мляко и лук. 

Вкусите ли ги, ще решите, че ядете месо, приготвено на барбекю, въпреки че единствената подправка, която ще използвате, е черният пипер. 

Списък с продукти: 

1 кг. свински пържоли
2 глави лук
500 мл. прясно мляко

Медено свинско с хрупкава коричка - свършва за минути

1 яйце
100 гр. брашно за паниране
1-2 суп. л. растително масло за пържене
сол и черен пипер на вкус  

Начин на приготвяне: 

Изплакнете добре месото и го подсушете с домакинска хартия. Обелете лука и го нарежете на не много дебели полумесеци.

В подходящ съд наредете ред пържоли, след това ред лук и така докато не свършат продуктите. След това внимателно залейте с млякото. То не трябва да покрива месото изцяло.  

Пържолите трябва да покиснат за известно време. В идеалния случай това са три часа, но може да ги оставите и за цяла нощ.

Няма наяждане с тези сочни мързеливи кюфтенца, стават за минути

След като времето изтече, овкусете месото със сол и черен пипер, оваляйте в брашно и разбито яйце и пържете в загрято олио. Достатъчно е да ги изпържите от двете страни до златистокафяво. И не забравяйте да ги сервирате с любимата си гарнитура!

Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
Б А Б А А Й Ш Е
преди 3 години

ти да знаеш като лапна на дядо Асан фуя как са топи в устата ми-ммммм сладолед фърга....

Откажи