Свинските пържоли на тиган са толкова често срещано ястие, че на пръв поглед изглежда, че не можем да ви изненадаме с нищо ново. Това обаче е само на пръв поглед, защото днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим наистина много интересна рецепта.
В нея са съчетани и простота, и вкус, и грация. Съставките са елементарни, а крайният резултат предизвиква истински възторг.
Предлагаме ви да си приготвите не просто свински пържолки на тиган, а пържолки, напоени с прясно мляко и лук.
Вкусите ли ги, ще решите, че ядете месо, приготвено на барбекю, въпреки че единствената подправка, която ще използвате, е черният пипер.
Списък с продукти:
1 кг. свински пържоли
2 глави лук
500 мл. прясно мляко
Медено свинско с хрупкава коричка - свършва за минути
1 яйце
100 гр. брашно за паниране
1-2 суп. л. растително масло за пържене
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Изплакнете добре месото и го подсушете с домакинска хартия. Обелете лука и го нарежете на не много дебели полумесеци.
В подходящ съд наредете ред пържоли, след това ред лук и така докато не свършат продуктите. След това внимателно залейте с млякото. То не трябва да покрива месото изцяло.
Пържолите трябва да покиснат за известно време. В идеалния случай това са три часа, но може да ги оставите и за цяла нощ.
Няма наяждане с тези сочни мързеливи кюфтенца, стават за минути
След като времето изтече, овкусете месото със сол и черен пипер, оваляйте в брашно и разбито яйце и пържете в загрято олио. Достатъчно е да ги изпържите от двете страни до златистокафяво. И не забравяйте да ги сервирате с любимата си гарнитура!
Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!