Първите пресни картофи вече са на пазара. Затова днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да се възползвате от това и да си забъркате с тях една бърза и вкусна манджичка на тиган!
Този метод на готвене е малко необичаен, тъй като по правило за пържене се използват стари картофи. В този случай обаче те ще бъдат частично запържени и частично запечени в тигана.
Резултатът е вкусни и хрупкави картофки, към които никой няма да остане безразличен!
Препоръчваме ви за рецептата да използвате дребни картофки, не по-големи от орех.
Необходими продукти:
1/2 кг. пресни картофи
1 връзка копър
1 връзка зелен лук
Приятелка ми сподели тайната за тази "бъркана пица" и всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)
4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
растително масло
Начин на приготвяне:
Измийте старателно картофите, след което ги почистете леко, без да се престаравате. Смачкайте чесъна с нож на дъската. Този метод гарантира отделянето на голямо количество сок, което впоследствие ще придаде на картофите невероятен вкус.
Лука и копъра накълцайте на ситно.
Мъжът ми полудя по тази гръцка мусака, нахвърля й се като освирепял!
Загрейте тигана, налейте растително масло и запържете чесъна. След това можете да сложите и картофите в тигана. Пържете на силен огън, като постепенно го намалявате. Картофите трябва да придобият наситен златист цвят.
Изсипете готовите картофи в чиния и поръсете с лук и копър.
Вкусните пържени картофки на тиган с лук са готови! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!