logo

Пресни картофки на тиган - изкушение за сетивата

Пресни картофки на тиган - изкушение за сетивата

Този метод на готвене е малко необичаен, но крайният резултат ще се хареса на всички

Първите пресни картофи вече са на пазара. Затова днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме да се възползвате от това и да си забъркате с тях една бърза и вкусна манджичка на тиган!

Този метод на готвене е малко необичаен, тъй като по правило за пържене се използват стари картофи. В този случай обаче те ще бъдат частично запържени и частично запечени в тигана.

Резултатът е вкусни и хрупкави картофки, към които никой няма да остане безразличен!

Препоръчваме ви за рецептата да използвате дребни картофки, не по-големи от орех.  

Необходими продукти: 

1/2 кг. пресни картофи
1 връзка копър
1 връзка зелен лук

Приятелка ми сподели тайната за тази "бъркана пица" и всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
растително масло 

Начин на приготвяне: 

Измийте старателно картофите, след което ги почистете леко, без да се престаравате. Смачкайте чесъна с нож на дъската. Този метод гарантира отделянето на голямо количество сок, което впоследствие ще придаде на картофите невероятен вкус.

Лука и копъра накълцайте на ситно.

Мъжът ми полудя по тази гръцка мусака, нахвърля й се като освирепял!

Загрейте тигана, налейте растително масло и запържете чесъна. След това можете да сложите и картофите в тигана. Пържете на силен огън, като постепенно го намалявате. Картофите трябва да придобият наситен златист цвят.

Изсипете готовите картофи в чиния и поръсете с лук и копър.

Вкусните пържени картофки на тиган с лук са готови! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

глупости

глупости 19.05.2021 16:25

и до като се изпържат картофите чесъна ще е горив въглен. Айде стига глупории