Приятелка ми сподели тайната за тази "бъркана пица" и всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/priyatelka-mi-spodeli-taynata-za-tazi-brkana-pitsa-i-vsichki-vkshchi-poludyakha-po-neya-snimki Jenata.blitz.bg
Приятелка ми сподели тайната за тази "бъркана пица" и всички вкъщи полудяха по нея! (СНИМКИ)

Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото се бърка с лъжица. Оказа се невероятно лесно да приготвя това тесто, без да изцапам и един пръст!

От тогава домашната пица, така обичана от цялото семейство, присъства често в менюто ни, споделя кулинарката Лилия Добрева от сайта hera.bg.

Продукти:

1/2 кубче прясна мая
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. топла вода
1 ч.л. захар
сол на вкус
доматено пюре и продукти за плънката по желание
мазнина, чубрица

Плънка по избор:
гъби, маслини, лук и други

Ей такива сочни сармички по румънски досега не сте опитвали!

Ето как се приготвя: 

В купа изсипвам брашното - обичам да експериментирам с грахамово, ръжено, типово брашно. В случая използвах една чаша бяло и една грахамово брашно. 

Добавяме водата, заедно с разтворената в нея мая и лъжичка захар. Може да посолите тестото с щипка, две сол.

Иии бъркаме, в зависимост от типа използвано брашно сместа може да бъде с консистенция на кексово тесто или каша или пък плътно и лепкаво. 


Намазнявам и набрашнявам тавата в която ще пека и разстилам тестото отново с помощта на лъжица. Ако е лепкаво, капнете малко олио или зехтин, това ще улесни разнасянето. 

Протеиновата диета крие големи опасности за здравето (СНИМКИ)

Оставяме тестото да "почине" и през това време подготвяме плънката.

И така аз намазвам с доматено пюре и редя каквото има у дома: гъбки, нарязани на филийки, чушка - червена и зелена, както и лук на шайби, кисели краставички, маслинки - разбира се може да гарнирате по Ваше желание. 

Поръсвам с чубрица, добавих и малко сурови тиквени семки. 

Кулинарна благинка за зимата: Това кисело зеленце по добруджански с наденички е любимо на всички вкъщи! (СНИМКИ)

Моментът с печенето винаги ме пристеснява, защото пицата всеки път става различна :D Пекох в загрята фурна 15 мин. първо долу, после горе до готовност, като през цялото време работеха и горния и долния реотан - препекох я, но пък стана така хрупкава, че не остана!

Пицата, приготвена по този начин е подходяща и за разделно хранещите се. 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
1 Коментара
СЛУЧАЙНО ПРЕМИНАВАЩ ПРЕЗ САЙТА
преди 5 години

ТАЯ ПИЦА Е ГОЛЯМА ГЛУПОСТ. ПРИЛИЧА НА ПОВЪРНАТА МАТЕРИЯ ОТ АЛКОХОЛИК ЗАМЕЗВАЛ С ТУРШИЯ И ЛЮТЕНИЦА.

Откажи