На Нова година много хора искат да изненадат гостите си с оригинално и лесно за приготвяне ястие.
Рецептата с пет достъпни съставки може да се превърне в истинско украшение на празничната трапеза.
Лесното приготвяне и богатият вкус ще направят това ястие „краля“ на новогодишната трапеза, оставяйки незабравимо впечатление у вашите гости.
За нея ще ви трябват пилешко филе, сирене моцарела, чери домати, свеж босилек и бутер тесто.
Започнете, като нарежете пилешкото филе на малки парчета и го запържите леко в тиган до златист цвят. Междувременно загрейте фурната до 200 градуса и разточете лист бутер тесто на тънък пласт.
Разпределете запърженото филе върху тестото, добавете резени сирене моцарела, разрежете чери доматите на половинки и ги поставете върху сиренето. Завършете с пресни листа босилек, които ще придадат аромат и свежест.
Внимателно завийте тестото, оформяйки затворен пай, и го сложете във фурната за 25–30 минути, докато тестото стане златисто и хрупкаво. Поднесете готовото ястие горещо, за да се насладите на разтопеното сирене и аромата на босилек.
Лесното приготвяне и богатият вкус ще направят това ястие „краля“ на новогодишната трапеза, оставяйки незабравимо впечатление у вашите гости./jenata.blitz.bg