Кюфтета върху лук с картофи и кашкавал е оригинално ястие, което ще се хареса на всички, пише bukvarche.bg.
Благинка за зимата: Тази медена царска туршия се топи в устата
Не пропускайте да го опитате!
Тези кюфтенца буквално се топят в устата, а уханието им е като пир за обонянието на всеки. Гарантираме ви, че тази рецепта е удар в десетката и ще искате да я слагате на всяка трапеза. Рецептата е от комшийката, която умее да готви перфектно.
Необходими продукти:
лук – 300 г
кайма – 800 г
сол – 5 г
черен пипер – 3 г
червен пипер – 5 г
кориандър – 5 г
картофи – 350 г
твърдо сварени яйца – 2 броя
настърган кашкавал – 120 г
майонеза – 30 г
Приготвяне:
Нарежете лука и го разпределете в намаслена тава.
Овкусете каймата със сол и подправки.
Добавете пресования чесън.
Оформете кюфтета. Наредете ги върху лука.
Настържете сварените яйца върху кюфтетата.
Настържете суровите картофи, отцедете сока и ги сложете върху яйцата.
Продължете с майонезата.
Накрая покрийте с кашкавал.
Печете на 180 градуса за около 25 минути или колкото е необходимо.
Тези кюфтета върху лук ще се харесат и на най-претенциозните. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!