Различни видове туршии, лютеничка, кисело зеле или краставички в буркан. Тези кулинарни „специалитети“ са част от зимното ежедневие на всеки българин и много малко от нас могат без тях през студения сезон.
Всички ще се влюбят в тази витаминозна бомба от мариновано зеле и цвекло
Приготвянето на зимнина може спокойно да бъде наречено „нашенски обичай“, който естествено има своите привърженици, но и свите противници.
Есента вече е тук и все по-често, може да уловим аромата на печени чушки или да чуем тракането на буркани. Именно затова от jenata.blitz.bg ще ви предложим в идните седмици няколко рецепти, които обезателно трябва да опитате, ако сте от привържениците на приготвянето на зимнина.
Маринован патладжан в буркан - пръстите да си оближеш!
Първата идея е за медена царска туршия и предложението идва директно от „ТикТок“.
Рецептата идва директно от канала „Supermom24x7” в ТикТок. Как се случва всичко може да видите нагледно във видеото, а тук първо ще ви пуснем и самата рецепта.
-400гр. захар;
-400гр. морска сол; (БЪЛГАРСКА);
-400ГР. МЕД;
-200МЛ. олио;
Към 3л. буркан се прибавят 3бр. аспирин, при по-малки буркани по 2бр. и 1бр
@supermom24x7 Медена царска туршия на "Марето"!#fypシ #viral #foryoupage #Tiktokbulgariq #рецепти #зимнина2021 #зимнина #туршия #готвим #село #работа #чесън ♬ Jelka - Danny Dimitroff & Yassen Drumev