logo

С тези вкусни "Ленивци" винаги спасявам положението за вечеря

С тези вкусни "Ленивци" винаги спасявам положението за вечеря

Ястието е сочно и нежно и подходящо за всички, които обичат да похапват здравословно

Бризолите не са някакво конкретно ястие, а по-скоро метод за приготвяне. Буквално тази дума означава "приготвено в лезон", тоест в яйце.

Можете да увиете всякакъв вид плънка в омлет и ще си имате бризоли. Приготвят се с кашкавал, гъби, риба или някакво месо. И винаги разполагате с нещо много вкусно и различно.

Нищо чудно, че много домакини го предпочитат, когато трябва да направят нещо бързо и вкусно за вечеря.

Днес от jenata.blitz.bg предлагаме на вашето внимание рецепта за бризоли с пилешка кайма на фурна. Кръстили сме я "Ленивци". Ястието е сочно и нежно. И изключително подходящо за всички, които са привърженици на здравословния начин на хранене. 

Необходими продукти за 3 порции:

3 яйца
3 ч. л. прясно мляко
350 гр. смляно пилешко месо

1 суп. л. краве масло
2 суп. л. заквасена сметана
1 скилидка чесън

Уникални картофени палачинки, в които ще се влюбите от първата хапка

50 гр. кашкавал 
20 гр. пресни билки
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете лъжица краве масло.  Разбъркайте добре до получаване на еднородна маса. 

Намажете тигана с растително олио, загрейте го добре и изсипете част от сместа. Изпържете добре тънката палачинка.  

Всички у дома полудяха по тези лесни палачинки

След палачинките е време за соса. Смесете заквасената сметана с чесъна, минат през преса. Ако не обичате сметана, може да я замените с майонеза.

Върху готовите яйчени палачинки сложете 1 суп. лъжица от каймата и я разпределете равномерно. Отгоре изсипете 1 суп. лъжица от сметановия сос и отново разпределете равномерно. Най-отгоре поръсете със свежите подправки и завийте палачинката на руло. 

Никога в живота си не сте яли.... „Агнешки палачинки” (СНИМКИ)

Вземете една тавичка и я намажете добре с масло. Наредете бризолите  и печете в предварително загрята до 180 градуса, за 30-35 минути.  

"Лениивците" са готови! Слагайте масата и... Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Пламен -Вип

Пламен -Вип 16.09.2020 15:45

Масажи и още нещо само за дами с възможности -0893868844