Бризолите не са някакво конкретно ястие, а по-скоро метод за приготвяне. Буквално тази дума означава "приготвено в лезон", тоест в яйце.
Можете да увиете всякакъв вид плънка в омлет и ще си имате бризоли. Приготвят се с кашкавал, гъби, риба или някакво месо. И винаги разполагате с нещо много вкусно и различно.
Нищо чудно, че много домакини го предпочитат, когато трябва да направят нещо бързо и вкусно за вечеря.
Днес от jenata.blitz.bg предлагаме на вашето внимание рецепта за бризоли с пилешка кайма на фурна. Кръстили сме я "Ленивци". Ястието е сочно и нежно. И изключително подходящо за всички, които са привърженици на здравословния начин на хранене.
Необходими продукти за 3 порции:
3 яйца
3 ч. л. прясно мляко
350 гр. смляно пилешко месо
1 суп. л. краве масло
2 суп. л. заквасена сметана
1 скилидка чесън
Уникални картофени палачинки, в които ще се влюбите от първата хапка
50 гр. кашкавал
20 гр. пресни билки
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Овкусете каймата със сол и черен пипер. Добавете лъжица краве масло. Разбъркайте добре до получаване на еднородна маса.
Намажете тигана с растително олио, загрейте го добре и изсипете част от сместа. Изпържете добре тънката палачинка.
Всички у дома полудяха по тези лесни палачинки
След палачинките е време за соса. Смесете заквасената сметана с чесъна, минат през преса. Ако не обичате сметана, може да я замените с майонеза.
Върху готовите яйчени палачинки сложете 1 суп. лъжица от каймата и я разпределете равномерно. Отгоре изсипете 1 суп. лъжица от сметановия сос и отново разпределете равномерно. Най-отгоре поръсете със свежите подправки и завийте палачинката на руло.
Никога в живота си не сте яли.... „Агнешки палачинки” (СНИМКИ)
Вземете една тавичка и я намажете добре с масло. Наредете бризолите и печете в предварително загрята до 180 градуса, за 30-35 минути.
"Лениивците" са готови! Слагайте масата и... Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!