Всички у дома полудяха по тези лесни палачинки

Нетрадиционни са, но семейството ми просто ги обожава

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vsichki-u-doma-poludyakha-po-tezi-lesni-palachinki Jenata.blitz.bg
Всички у дома полудяха по тези лесни палачинки

За да приготвите вкусна храна на семейството си, не е нужно да се проявявате като мъченик в кухнята и да правите нещо сложно. Напротив! 

Понякога дори лесните за приготвяне неща може да са толкова вкусни, че както се казва всички у дома да си облизват пръстите.

Пръстите да си оближеш с тези вкусни макарони с месце и зеленчуци

Сега ще ви разкрия лесната рецепта за едни по-нетрадиционни палачинки, които цялото ми семейство просто обожава и ме кара да правя през ден. Приготвянето им е истинско удоволствие за мен, защото най-важното - не ми коства много усилия. 

Става въпрос за картофени палачинки. Те имат много различни варианти за готвене. Някои ги правят с гъбки, със сирене, бекон, наденица или пък вегетариански. 
Аз ще ви споделя един по-класически начин за приготвянето им.

Тази запеканка с макарони става за минутки, а вкусът й е повече от уникален!

Продукти:

картофи - 5бр.
лук - 1бр.
яйце - 1.бг
брашно - 3 с.л.
сол и подправки на вкус
Може да добавите и още нещо в плънката по вас вкус - например шунка или кашкавал. 

Приготвяне:

1. Обелете лука и картофите. (Ако искате може да добавите и малко чесън).

2. Картофите и лукът се настъргват на ренде и се слагат в купа. След това с ръце може да изцедите излишния сок от тях. Ако не го сторите, палачинките ще се разпадат върху тигана и няма да се готвят равномерно. 

3. Разбивате яйцето и го добавяте към картофите и лука, като добавите и малко сол. Може да използвате и каквито искате други подправки. Аз лично слагам сух чесън, червен и черен пипер. Сместа се разбърква старателно. 

Не очаквах, че тази проста салатка с макарони ще е толкова вкусна!

4. Сега добавете брашното и разбъркайте отново.

5. Сложете малко олио или зехтин в тигана и изчакайте докато загрее достатъчно. Разделете на малки порции картофените палачинки и ги сложете в тигана.

6. Пържете ги докато не станат златисти.

7. След това ги сложете върху кухненска хартия, за да се оттече мазнината. 

Сега те вече са готови за сервиране и консумация. Може да се хапват със сос. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Мария
преди 4 години

Това в родопите го наричат пататник

Откажи
байзлатан
преди 4 години

Ако са малко по-дебели, са си картофени кюфтета!!!

Откажи