Сложете това в бидона при зелето и то ще стане още по-вкусно

Бъдете сигурни, че всеки път ще ви се получава перфектно

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/slozhete-tova-v-bidona-pri-zeleto-i-to-shte-stane-oshte-po-vkusno Jenata.blitz.bg
Сложете това в бидона при зелето и то ще стане още по-вкусно

Времето за приготвяне на зимнина е в пика си и всяка умна домакиня гледа да се запаси с възможно най-много вкусни и полезни изкушения, с които да глези любимите си хора в студените месеци.

Киселото зеле е на първо място в списъка й, защото освен салата, с него може да приготви и куп ястия – от вкусни по-вкусни.

Днес от jenata.blitz.bg бързаме да споделим с вас една страхотна рецепта за кисело зеле. Бъдете сигурни, че всеки път ще ви се получава перфектно.

Как се приготвя перфектното кисело зеле в бидон?

Кисело зеле може да се приготвя както в бидон, така и в буркан.

Бърза рецепта за кисело зеле - ядеш още на другия ден

Домакините обаче предпочитат първия вариант, защото рецептата е много по-лесна и не се налага предварително да режат зелето.

Списък с продукти: 

  • зелено – 30 кг
  • сол – 1 кг
  • хрян – 200 гр

Начин на приготвяне:

Зелето се почиства, а след това се откъсват горните листа. Кочанът се изрязва дълбоко и се пълни със сол, след което зелките се подреждат в бидона. 

Празните пространства могат да се запълните с четвъртини.

5 топ рецепти за вкусна туршия

Хрянът се поставя между зелето. Ако е нужно, отгоре то се затиска с камък, след което се залива с вода. 

Желателно е всеки ден да му хвърляте по един поглед, за да видите как върви процесът. При необходимост може да приготвите още саламура.

 

 

 

Горещи

Коментирай