Сочни пилешки дробчета в лучен сос

Опитайте това ястие още днес и ще се връщате към него отново и отново

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/sochni-pileshki-drobcheta-v-luchen-sos Jenata.blitz.bg
Сочни пилешки дробчета в лучен сос

Ястията с пилешки дроб са вкусни и сочни и най-важното - не съдържат много калории!

Много хора ги предпочитат, защото хем са засищащи, хем са по-малко калорични от другото пилешко месо. И не на последно място - не се налага да висите с часове пред печката, за да се насладите на вкусно ястие. 

Рецептата, която от jenata.blitz.bg ви предлагаме, е истински специалитет, на който трябва да се насладите още днес! За да стане обаче дробът сочен, е важно лукът да се запържи добре.

Ето от какво се нуждаете за приготвянето на тази уникална вкусотия:  

  • 1,2 кг. пилешки дроб
  • 3 глави лук
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Дробчетата се измиват и се нареждат в тигана с олиото. Маслото не трябва да е горещо. Най-добре е да използвате тиган с незалепващо дъно.

Цяло лято приготвям тиквичките така, след 20 минути са готови

В първите 20 минути дробчетата се задушават под капак, след което той се отстранява. Дробчетата се пържат 15 минути, след което се изваждат от тигана и се посоляват.

Лукът се нарязва и се слага след дробчетата в тигана със загрятата мазнина. Не се добавя повече мазнина. 

Лукът се запържва за 10 минути, след което се нарежда върху дроба, посолява се и се поръсва с черен пипер.

Бързо и лесно, както ви обещахме! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай