Това е една от любимите ми рецепти. Много я харесвам, а и мъжът ми го харесва, защото се прави бързо и лесно и разбира се е много вкусна.
Този омлет вкъщи свършва за минути
Толкова е засищащо, че съм готова да го готвя всеки ден. Всеки път, когато правя тази супа, всеки иска още. Ако все още не сте опитвали тази супа, горещо ви препоръчвам да си я направите, защото е много лесна и много вкусна.
Желая ви добър апетит и успешно готвене, пише 7kefa.com.
Съставки:
- Пелмени 500гр.
- Картофи 4 бр.
- Чесън 1 скилидка.
- Лук 1 бр.
- Морков 1 бр.
- Доматено пюре 1 с.л.
- Билки
- Сол, черен пипер на вкус.
Процес на приготвяне:
Първо нарежете на ситно една скилидка чесън.
Изсипете малко растително масло в горещ тиган. Добавете чесъна и запържете за три минути до леко златисто.
Лукът се нарязва на ситно.
Следват най-важните подробности и трикове!
Един морков ще нарежем на кубчета, но ако желаете може да го настържете на едро ренде.
Добавете лука и морковите към чесъна, запържете до златисто кафяво.
Сега нарежете картофите на средно големи кубчета. Сложете го в тавичка и го запечете за 7 минути, тук по желание дори може да се запече по-малко, не е нужно да го печете до готовност.
Сложете сол, черен пипер и разбъркайте.
Сложете всичко в тенджера във вряща вода.
Добавете една супена лъжица доматено пюре.
Покрийте с капак и гответе, докато картофите са почти готови. Остават само няколко минути.
Сега е моментът да опитате дали има достатъчно сол и ако е необходимо добавете още.
Картофите са почти готови, можете да добавите пелмените. Веднага щом кнедлите изплуват на повърхността, гответе още до две-три минути.
Добавете ситно нарязаните билки към супата и ги разбъркайте добре. След това изчакайте още 1-2 минути и вашата супа ще бъде готова за сервиране.
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!