Този омлет вкъщи свършва за минути

Този омлет вкъщи свършва за минути

Приготвен по този начин, той винаги е интересен и вкусен

Всеки ден измисляме какви ли не ястия с яйца, за да зарадваме любимите си хора с бърза закуска, вкусен обяд или засищаща вечеря. 

Начините за използване на този уникален продукт са многобройни и всяка домакиня разполага с куп рецепти, по които да го приготви. Като например любимият и винаги търсен омлет.

Приготвяйки това изключително апетитно ястие, винаги може да го допълните с нови вкусове. И да получите нещо много оригинално. Като омлета "Три вкуса" например.

В този вкусен омлет ще се влюбите от първата хапка 

Омлетът на пластове винаги е интересен и вкусен! В рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ви предлагаме, те са цели три - тиквички, чушки и зелени зеленчуци и подправки.

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите това цветно и вкусно ястие: 

пресен магданоз
500 гр. тиквички 
2 скилидки чесън  

12 яйца
2 червени чушки  
1 чаена лъжичка смляно индийско орехче

4 стръка зелен лук (само перата)
сол и черен пипер на вкус
4 супени лъжици растително масло 

Начин на приготвяне:

Измийте чушките и ги опечете (винаги може да използвате и готови печени чушки). След това ги обелете ги, махнете сърцевината и нарежете на ситно. 

Запишете си непременно рецептата на перфектния омлет от опитна домакиня

Обелете тиквичките, разрежете ги наполовина и отстранете сърцевината. Издълбаните тиквички нарежете на малки кубчета. 

Измийте зеления лук и магданоза, подсушете ги и ги накълцайте на ситно. Чесъна настържете на ситно ренде.  

Разбийте 4 яйца и към тях добавете лука, магданоза, чесъна, щипка индийско орехче, сол и черен пипер. Пържете в предварително загрят тиган. След минута и половина прехвърлете омлета върху кухненска хартия. 

Разбийте още 4 яйца и към тях добавете нарязаните чушки и поправки. Изпържете ги по същия начин, а готовия омлет сложете върху първия.

В останалото олио запържете тиквичките за 5 минути. Разбийте останалите яйца, овкусете със сол и черен пипер и ги излейте в тигана при тиквичките.

Топ готвач разкри тайната на перфектните пържени яйца

Пържете минута и половина и обърнете от другата страна. След това сложете при първите два готови омлета. 

Внимателно прехвърлете изпържените омлети в тавичка и печете в загрята на 180° за 15 минути. Изчакайте леко да изстине, извадете от формата, нарежете на порции и сервирайте. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

 

 

 

Коментирай

Мариана

Мариана 22.03.2022 19:46

Защо не 48 яйца,така ще се натъпчите още повече!Може и да закудкудякате накрая!