Пържените тиквички са любимото ми ястие от детството. Но, както всички други вкусотии, и те си имат своите тънкости в приготвянето. И ако ги следвате стриктно, резултатът със сигурност ще зарадва.
Със сигурност си имате свой начин за приготвянето на тази вкусотия, но днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една по-необикновена рецепта. Можете да ги сервирате както топли, така и студени.
Изключително подходящи са както за бърза закуска, така и за празничната трапеза, особено ако ги поднесете украсени с пресни подправки и чесънче!
Ето и списъка с нужните продукти за приготвянето им:
1 тиквичка
4 суп. л. брашно
1 яйце
Свекърва ми разкри тайната на перфектните тиквички, вкъщи хапваме само от тях
4 суп. лъжици олио за пържене
свежи подправки
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Добавете щипка сол и черен пипер към брашното. Разбъркайте. Разбийте яйцето и добавете малко сол.
Нарежете тиквичките на колелца с дебелина 8-10 мм. Не е нужно да ги солите, в противен случай тиквичката ще отдели много сок.
През живота си не сте яли такава вкусотия от тиквички
Оваляйте всяка тиквичка добре в брашното, отърсете я и я сложете върху дъска. След това повторете процедурата, за да получите двойна панировка.
Загрейте олиото в тигана. Преди да сложите тиквичките да в тигана, потопете всяка една от тях в яйцето. Пържете няколко минути от всяка страна до златисто кафяво.
Опитате ли тези тиквички, мигом ще забравите за всички други манджи!
Готовите тиквички подредете върху кухненска хартия, за да отнемете излишната мазнина.
Сервирайте със свежи подправки и счукан чесън. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!