logo

Съседът на вилата ми даде да опитам шишчетата му с дробчета! Няма такава вкусотия

Съседът на вилата ми даде да опитам шишчетата му с дробчета! Няма такава вкусотия

За да ги направите сочни, можете да използвате заливка с лимонов сок

Пилешкият дроб е полезен и евтин продукт, от който могат да се приготвят най-различни ястия. Най-често домакините го пържат в тиган.

Защото може би не знаят, че става изключително вкусен, когато се  приготви на дървени въглища.

На този метод на готвене ме научи съседът на вилата. Веднъж ни почерпи с вкусните си и ароматни шишчета и оттогава пилешкия дроб го приготвям само по този начин! 

За разлика от пилешкото, свинското и говеждото месо, пилешкият дроб може и да не се маринова. Структурата на този продукт не е толкова плътна, затова на скарата се пече добре и без да е бил в марината. 

От години правя тази вкусна салата с пилешки дробчета и още не мога да й се наситя

При печенето обаче трябва да се спазва едно важно правило - шишчетата не трябва да стоят прекалено дълго върху дървените въглища.

Парченцата дроб не трябва да изгарят, а да се запекат до златисто кафяво. В този случай отвътре черният дроб трябва да остане леко розов.

При желание към пилешкия дроб може да прибавите и сърчица. С тях шишчетата ви ще станат още по-вкусни. 

Перфектните пържоли съществуват! Разковничето е...

За сърчицата можете да използвате дебели дървени шишчета, които сте накиснали предварително около 30 минути във вода. 

Начин на приготвяне:

Измийте пилешкия дроб и го изцедете добре. Осолете, намажете с растително олио, поръсете с пипер и разбъркайте хубаво. Ако желаете, можете да добавите някои от любимите си подправки.

Мама ми показа тайната си рецепта за пилешки дробчета, всички вече ги обожават

Ако смятате, че дробчето е прекалено суха храна, преди да го нанижете на шиша, може да го увиете с беконче. Така блюдото ще стане много по-сочно.

Ако пък искате, можете да го мариновате. Съседът ми например ги оставя за 2 часа в традиционна марината от лук и майонеза с подправки. 

След като сме приключили с подготовката на шишчетата, идва ред на печенето. 

Едва ли сте яли толкова вкусни и сочни свински рулца в бирен сос! Тази рецепта ще ви накара да си оближете пръстите!

Наредете подготвените късчета върху шиша, като между тях слагате и пръстен лук. Ако сте решили да ги увиете в бекон, добавете и парче домат.

Наредете готовите шишчета върху барбекюто. Печете по 3 минути от всяка страна, като повтаряте цикъла 3-4 пъти.

В никакъв случай не допускайте появата на открит огън върху скарата. Огнените езици заливайте с вода или посипвайте със сол.

И едно предложение за заливка на вкусните ни шишчета. Както вече споменахме, ако не ги увиете с бекон, те ще се получат по-сухи. За да ги направите сочни, можете да използвате заливка с лимонов сок.

Рулца с горски гъби и ухание на мащерка

Разтопете малко краве масло на слаб огън. Добавете малко лимонов сок и ситно нарязан магданоз. Със соса намажете добре шишчетата. 

Сервирайте шишчетата горещи. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай