Свекърва ми издаде тайната за вкусно картофено изкушение с кайма

Всички вкъщи обожават тези кюфтенца и ме карат да им ги приготвям често

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/svekrva-mi-izdade-tainata-za-vkusno-kartofeno-izkusenie-s-kaima Jenata.blitz.bg
Свекърва ми издаде тайната за вкусно картофено изкушение с кайма

Понякога традиционните рецепти вече са ни скучни и искаме да експериментираме, да опитаме нещо ново и да поглезим сетивата си с някое вкусно изкушение. 

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

В следващите редове ще ви разкрие една рецепта на свекърва ми. Просто няма наяждане с тези картофени кюфтета с месо. 

Точно така и картофи и месце. Уникално е както за вечеря, така и да поднесете подобно ястие на гостите си. У дома всички го обожават и децата, и мъжът ми. 
А всичко се прави толкова лесно и бързо, че дори не е нужно да вися с часове зад печката.

За рецептата ви е нужно на първо време месце. За целта ни трябват 400-500 грама, като може да използвате всякакво - пилешко, патешко, свинско, телешко или микс. Може да си купите направо готова кайма от магазина или да си я направите вие у дома.

Постоянно готвя тази супичка, готова за няколко минути, а се изяжда на секундата ВИДЕО

Слагаме един тиган на котлона с малко масло в него, в него слагаме месцето и добавяме ситно нарязана глава лук. Запържваме всичко до златисто.


Пълнежът ни вече е готов и се насочваме към приготвянето на самото картофено кюфте. За целта ни трябват 4 големи картофа, които се настъргват на ренде.


Картофите пускат много вода по време на рендосване, трябва да ги изцедите внимателно от нея. След това добавяте две яйца към картофките, една супена лъжица нишесте, черен пипер, сол и разбърквате.


Може да добавите и чесън, но това е лично ваш избор, все пак аз препоръчвам. 

 

Толкова вкусна гъбена супичка през живота си не сте яли!

Разбърквате добре всичко и тестото ни е готово. Взимаме малка част от него, разстиламе го върху ръката си, а в сърцевината слагаме от каймата с лъжичка. След това затваряте и оформяте като кюфте. 


Пържите в нагорещен тиган 2-3 минути от всяка страна до добиване на златистокафяв цвят. После покрийте за около 15 минути на слаб огън, за да се задушат. А може и да бутнете всичко във фурната и да го изпечете. 


Картофените изкушения с кайма стават много вкусни. Вървят чудесно със свежа гарнитура или млечен сос. Бон апети!/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
2 Коментара
БАБА АЙШЕ
преди 3 години

много хитра свеКУРВА имаш-пращи от мозък.....!

Откажи
Б А Б А А Й Ш Е
преди 2 години

виж коя година съм го коментирала тоз буламач! стари манджи претопляте!

Откажи