Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

Малко е различна, но е толкова вкусна, че опитате ли я веднъж, завинаги ще остане в менюто ви!

Едва ли има нещо по-хубаво през зимата от топлата супичка! А когато ми се прииска да се сгрея с нещо вкусно, винаги си приготвям тази. Нежна, лекичка и изключително апетитна! 

Малко е различна, но е толкова вкусна, че съм убедена - опитате ли я веднъж, ще остане завинаги в менюто ви!

Приготвя се от гъбки, картофки и... Патладжан. На пръв поглед може и да звучи странно, но както вече споменах - крайният резултат е повече от неповторим! 

Ето го и списъка с всички продукти за нашата необикновена супа: 

1 бр. патладжан 
2 бр. картофи  
1 глава лук

Това е тайната за вкусно и крехко пилешко месце

1/2 морков 
200 гр. гъби печурки  
500 мл. прясно мляко 

800 мл. вода  
черен пипер на зърна 5-6 бр.
смлян черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне: 

Нарежете патладжана на малки парченца. Изсипете го в купа, осолете добре и го оставете за 20 минути.

Всички полудяха по това ястие на масата, приготвя се елементарно

В тенджера сипете малко олио, изсипете ситно нарязания лук и запържете до омекване. След това добавете моркова, настърган на едро ренде. Запържете още няколко минути. 

Нарежете гъбите. Не е задължително да се стараете много в рязането. Може да са и на по-едри парчета. Това по никакъв начин няма да се отрази на вълшебния вкус.

Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра

Добавете ги към лука и морковите и задушете за около 5-6 минути. Сложете сол и черен пипер. След това залейте с прясното мляко. 

Веднага след това добавете нарязаните на кубчета картофите и варете на по-бавен огън около 10 минути. През това време измийте патладжана и подсушете с готварска хартия. След това го запържете в тигана с малко растително олио за около 5 минути. 

 

Такъв вкусен ориз през живота си не сте яли!

Когато картофите са готови, добавете запържения патладжан, долейте 800 мл. вряла вода. След като заври, гответе още 5-6 минути на бавен огън. Накрая добавете зърната черен пипер. 

Супичката е готова! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

Ала бала

Ала бала 26.01.2020 18:05

Готова за няколко минути ? Реално за около 40 минути.

Пепита

Пепита 26.01.2020 20:57

А защо трябва да се запържва след като може с водлчкс да се задуши и мазнина

Ути Бъчваров

Ути Бъчваров 27.01.2020 17:48

Ако нема никакъв смисъл зърната черрррно пиперче да се слагат най-накрая...това е съчинение от тежък аматьор!

Лелка

Лелка 28.01.2020 6:50

Такъв ужас за стомаха!

ужас

ужас 28.01.2020 11:00

Дрън. ..дрън. .....та пляс

Ема

Ема 16.05.2020 0:58

Ами не прилича на супа. То си е като гювеч, ама по-редичък. А и с прясно мляко. Внимавайте какви рецепти слагате, да не си хабят хората продуктите.