Едва ли има нещо по-хубаво през зимата от топлата супичка! А когато ми се прииска да се сгрея с нещо вкусно, винаги си приготвям тази. Нежна, лекичка и изключително апетитна!
Малко е различна, но е толкова вкусна, че съм убедена - опитате ли я веднъж, ще остане завинаги в менюто ви!
Приготвя се от гъбки, картофки и... Патладжан. На пръв поглед може и да звучи странно, но както вече споменах - крайният резултат е повече от неповторим!
Ето го и списъка с всички продукти за нашата необикновена супа:
1 бр. патладжан
2 бр. картофи
1 глава лук
Това е тайната за вкусно и крехко пилешко месце
1/2 морков
200 гр. гъби печурки
500 мл. прясно мляко
800 мл. вода
черен пипер на зърна 5-6 бр.
смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на малки парченца. Изсипете го в купа, осолете добре и го оставете за 20 минути.
Всички полудяха по това ястие на масата, приготвя се елементарно
В тенджера сипете малко олио, изсипете ситно нарязания лук и запържете до омекване. След това добавете моркова, настърган на едро ренде. Запържете още няколко минути.
Нарежете гъбите. Не е задължително да се стараете много в рязането. Може да са и на по-едри парчета. Това по никакъв начин няма да се отрази на вълшебния вкус.
Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра
Добавете ги към лука и морковите и задушете за около 5-6 минути. Сложете сол и черен пипер. След това залейте с прясното мляко.
Веднага след това добавете нарязаните на кубчета картофите и варете на по-бавен огън около 10 минути. През това време измийте патладжана и подсушете с готварска хартия. След това го запържете в тигана с малко растително олио за около 5 минути.
Такъв вкусен ориз през живота си не сте яли!
Когато картофите са готови, добавете запържения патладжан, долейте 800 мл. вряла вода. След като заври, гответе още 5-6 минути на бавен огън. Накрая добавете зърната черен пипер.
Супичката е готова! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
Ала бала 26.01.2020 18:05
Готова за няколко минути ? Реално за около 40 минути.
Пепита 26.01.2020 20:57
А защо трябва да се запържва след като може с водлчкс да се задуши и мазнина
Ути Бъчваров 27.01.2020 17:48
Ако нема никакъв смисъл зърната черрррно пиперче да се слагат най-накрая...това е съчинение от тежък аматьор!
Лелка 28.01.2020 6:50
Такъв ужас за стомаха!
ужас 28.01.2020 11:00
Дрън. ..дрън. .....та пляс
Ема 16.05.2020 0:58
Ами не прилича на супа. То си е като гювеч, ама по-редичък. А и с прясно мляко. Внимавайте какви рецепти слагате, да не си хабят хората продуктите.