Сьомга с картофи и тиквички на тиган - нереална вкусотия

Сьомга с картофи и тиквички на тиган - нереална вкусотия

Най-големият плюс на тази вкусотия е, че се приготвя страшно бързо

Обичате ли риба? А какво ще кажете да разнообразите малко рибното меню с едно просто, но изключително засищащо и ароматно ястие? 

От jenata.blitz.bg ви предлагаме да изпробвате нещо ново и да си приготвите сьомга с картофи и тиквички на тиган - горещо ястие, подходящо както за обикновен обяд, така и за малък домашен празник.

Комбинацията от сьомга, картофи и тиквички е повече от страхотна! А кремообразният чеснов сос, с който се поднася ястието, подчертава вкуса на сьомгата и й придава нежност и сочност.

Най-големият плюс на тази вкусотия е, че се приготвя страшно бързо - просто овкусявате рибата докато картофите се пържат, след което я добавете към зеленчуците.

Перфектната тайна подправка за картофено пюре – става 10 пъти по-вкусно

Рибата ще бъде готова по-бързо от картофите и дори от крехките тиквички. 

Списък с продукти за 4 порции:

600 гр. сьомга (филе)
800 гр. пресни картофи
2 глави лук 

2 тиквички
30 гр. лимонова кора
50 гр. копър

2 скилидки чесън
300 гр. заквасена сметана 25-30% 
2 суп. л. кремообразен хрян

разтопено краве масло на вкус
сол  и прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:  

Картофите се обелват, нарязват се по дължина на четвъртинки, варят се в подсолена вода докато омекнат, след което се отцеждат и подсушават.

Чудно вкусни тиквички – готови само за 15 минути

За соса копърът и чесънът се нарязват на ситно и се смесват се със заквасената сметана, хряна, черния пипер и солта. 

Отстранете кожата от сьомгата, нарежете я на големи кубчета и я подправете със сол и черен пипер. 

Обелете лука и го нарежете на полумесеци, а тиквичките - на малки кубчета. Запържете леко лука в олио, за около 3 минути. Добавете тиквичките и пържете още 3-4 минути. Накрая  добавете и картофите и пържете още 5 минути.

След като времето изтече, сложете рибата при зеленчуците и гответе 3-4 минути, като разбърквате внимателно. Поръсете с лимоновата кора и оставете да престои под капак за 2-3 минути.

Ястието сервирайте със соса. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай