Хубавото на българската кухня е, че е изключително разнообразна. И все пак – лятото всички предпочитаме да похапнем нещо по-леко, но все така вкусно.
И въпреки това пърженичките изкушения винаги имат място на масата ни – те са любими на мнозина.
А друго предпочитано хапване са… тиквичките. Да, те са любими на почти всички, но приготвянето им е истинско предизвикатлство.
Тиквичките се топят в устата с този трик, ще забравите за пърженето
Няма човек, който да обича да пържи тиквички с часове, които после се изяждат буквално за минути.
Но спокойно! Сега от jenata.blitz.bg ще предложим една страхотна рецепта за чудно вкусни тиквички, които стават готови само за 15 минути!
Необходими продукти:
тиквички – 3 бр. (700 г);
лук – 1 глава.;
копър – връзка;
чесън – 2 скилидки;
сол – 1 чаена лъжичка;
захар – 0,5 ч.л.;
Дижонска горчица – 1 супена лъжица
оцет – 2 с.л.;
черен пипер на вкус;
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете опашките и ги нарежете на тънки колелца. Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета. Накълцайте копъра.
Тези вкусни крокети с тиквички и кашкавал се топят в устата, няма наяждане с тях
Смесваме лука, копъра, захарта, солта, черния пипер, горчицата, оцета и нарязания чесън. С тази смес намазване тиквичката.
Сложете маринованите тиквички в хладилника за 15 минути.
После може да ги печете на тиган, или да ги приготвите на тава – във всеки един случай ще бъдат изключително вкусни. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки