Което и да е ястие се нуждае от гарнитура. Не винаги обаче приготвената салата е достатъчна и се налага да заложим и на въглехидрат.
С тази вкусна запеканка със зеленчуци винаги спасявам положението на вечеря
Много домакини се опитват да изпекат картофи, но в повечето случаи те се оказват сухи, хванали твърда коричка и се налага да ги преглъщате с вода.
От jenata.blitz.bg ще ви разкрием тайната за картофките, точно както са ги правели бабите ни. Те стават сочни, запазват всичките си полезни свойства и освен това меко казано се топят в устата.
Буквално няма наяждане с тази вкусотия. Ето как да ги приготвите:
С тази вкусна запеканка винаги спасявам положението вкъщи
1. Загрейте фурната за предпочитане до 250 градуса. Поставете решетката в средата й. Топлината от много горещата фурна ще придаде на картофите златист цвят, но без да ги прегаря.
Обелете 1 кг. картофи.
2. Нарежете всеки картоф на филийки от около 2 см. и прехвърлете в купа.
3. Време е да сложим подправки на нашите картофки, а тук определено не трябва да пестим. Може да сложите розмарин, риган, чесън на прах, морска сол, черен и червен пипер, подправка за барбекю и обезателно масло. Смесете всичко с ръце, без да се колебаете.
4. Поставете шайбичките в тавата. По-добре е да не използвате стъклена а да заложите на метална. Трябва картофките да са на един ред, а не да строите огромни кули нагоре. Добре би било да не се допират.
Тази запеканка с макарони става за минутки, а вкусът й е повече от уникален!
5. Залейте с вода и печете картофите за 15 минути. След това извадете тавата от фурната и разбъркайте добре, при което бутнете за още 15-20 минутки печене.
6. Извадете съда от фурната. Водата вече трябва да се е изпарила и тогава залейте картофките с пилешки или зеленчуков бульон. Може да добавите и няколко скилидки чесън.
Върнете във фурната и гответе за още 15-20 минути, докато картофите абсорбират бульона.
7. Извадете тавата от фурната и поставете картофите в подходяща голяма купа, с която с удоволствие да ги сервирате на масата. За тези уникални картофки дори не е нужно да слагате месо или риба на масата, те са достатъчно ястие, гарантираме ви.
Бон апети! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!