С тази вкусна запеканка винаги спасявам положението вкъщи

С тази вкусна запеканка винаги спасявам положението вкъщи

Много просто, но за сметка на това изключително засищащо ястие

Когато ми се хапва нещо вкусно, а не разполагам с много време, винаги си приготвям тази запеканка с пиленце и макарони. За първи път я опитах, когато бях на гости на една приятелка и буквално се влюбих в нея. 

Най-хубавото е, че не трябва да си кой знае колко голям кулинар, за да си я приготвиш. Много просто, но за сметка на това изключително засищащо ястие, на което дори и децата ви няма да устоят! 

Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на 4 порции: 

120-140 гр. макарони
130 гр. пилешко филе 
1/2 глава лук (по-малка) 

2-3 скилидки чесън 
30 гр. прясна целина (стебла)
40-50 гр. доматен сос (или паста) 

Пръстите да си оближеш с тези вкусни макарони с месце и зеленчуци

сол и черен пипер на вкус

За заливката: 

100-120 гр. сметана  
1 яйце 
70-100 гр. меко сирене (например гауда)  

Начин на приготвяне: 

Сварете макароните до полуготовост (вижте времето за приготвяне, посочено на опаковката). Запържете лука и чесъна в олио до златисто. Добавете ситно нарязаното пиле. След като се запържи, прибавете нарязаната целина, доматения сос и подправките. 

Тази запеканка с макарони става за минутки, а вкусът й е повече от уникален!

Оставете на котлона още няколко минути, след което смесете с макароните.

Време е за заливката. Разбийте сметаната и яйцето. Добавете малко сол. Настържете сиренето и го добавете към тях.

Намажете формата за печене и изсипете макароните. Отгоре изсипете заливката и разпределете добре с помощта на лъжица. Отгоре посипете със сирене. 

Не очаквах, че тази проста салатка с макарони ще е толкова вкусна!

Печете във фурната на 200 градуса за около 7-10 минути!

Добър апетит!  /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Коментирай

Мия

Мия 03.05.2020 17:03

Гуда сирене не е меко. Бри или камамбер е меко сирене.