logo

Тайната на вкусните яйца по панагюрски ВИДЕО

Тайната на вкусните яйца по панагюрски ВИДЕО

Тази рецепта ще искате да повтаряте ежедневно

Яйцата по панагюрски е рецепта, за която една ли има българин, който да не е чувал. Още по-малко са хората, които не са ги хапвали.

Тези вкусни гювечета се топят в устата, пилешкото е крехко и сочно, а сосът...

Има ли си обаче чалъм в приготвянето им и как точно да ги направим вкусни, точно както и едно време. 

Всичко е много лесно, а тайната как да направите перфектните яйца по панагюрски вече падна и ще ви я разкрием в следващите редове.

В леко къкреща подсолена вода с оцет пуширате по две яйца за всяка порция Натрошава се по 75 гр. сирене във всяка чиния. Добавя се кисело мляко и подправки - сол, домашна ръсеница и чесън. 

Накрая разтопявате 50 грама масло и добавяте в в него пушен червен пипер около 2 ч.л.  Запържва се за около 30 секунди. С това се залива всяка порция и се добавя още малко сол.
Може да хапвате с хляб или питка. 

@taniadoneva Една от най-любимите рецепти на всички българи ви споделям днес! В най-българския месец от годината, тази рецепта емблема в нашата национална кухня, мисля че подхожда съвършено . Толкова са прости и гениални в простота си голяма част от традиционните ни ястия, с които се гордеем и сме известни в цял сват! Една малка държава, с толкова богата история не само като народ, но и като традиции, култура и национална кухня! За Яйца по панагюрски ще са ви необходими: За всяка порция: Около 70 г краве или овче българско сирене 200 грама хубаво българско кисело мляко 2 пресни яйца 20 грама масло сол, чесън, червен пипер, балканска ръсеница или шарена сол #българскакухня #новарецепта #вкусно #българскитрадиции #народна #кухня #яйцапопанагюрски ♬ original sound - Tania Doneva


Бон апети./jenata.blitz.bg

 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай

Еni

Еni 13.03.2023 18:11

Не пУшираме яйцата, а ги пОшираме!

пуширин с пушек

пуширин с пушек 14.03.2023 3:11

Едно време баба ти от Панагюрище си е пУширала яйцата само с пушен червен пипер...

Лудия Макс

Лудия Макс 18.03.2023 3:55

То всичкото хубаво ,но не ползвайте китайски чесън. Ще умрете от болки в стомаха, ако е в голямо количество.