Тези вкусни гювечета се топят в устата, пилешкото е крехко и сочно, а сосът...

Не е нужно отново да си блъскате главата какво вкусно ястие да приготвите на любимите си хора

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tezi-vkusni-gyuveceta-se-topyat-v-ustata-pileskoto-e-krexko-i-socno-a-sost Jenata.blitz.bg
Тези вкусни гювечета се топят в устата, пилешкото е крехко и сочно, а сосът...

Убедени сме, че всяка домакиня е имала ситуация, в която се е чудила и си е блъскала главата какво точно да приготви за вечеря на семейството си.

Топ готвачи разкриха най-големите грешки при приготвянето на паста

Минавайки през всякакви интернационални кухни и ястия и естествено – любимите за всяко семейство пилешки хапки, спагети и пица, рано или късно човек иска да хапне нещо наистина различно.

Именно заради това в следващите редове ще ви предложим една наистина уникална рецепта, след която всеки ще иска допълнително.

Става въпрос за сочни и вкусни пилешки гювечета – наистина изкушаваща рецепта.

Гювечетата са поднесени от Теди Титова, която има кулинарен канал в платформата “TikTok” и има наистина добри предложения. Това ястие ще е и със сос бешамел, но ви гарантираме, че е истинска наслада за сетивата, въпреки че не е приготвено по традиционен начин.

Необходими продукти:

400 гр пилешки гърди

6 бр гъби печурки

100 гр грах

1 морков

2 с.л. доматено пюре

сол на вкус

2 щипки кимион

5 гр чесън на прах

2 щипки черен пипер

 5 гр риган

2 с.л. мазнина

за бешамела:

50 гр масло

20 мл олио

100 гр брашно

200 мл сметана за готвене

200 мл вода

щипка сол

щипка черен пипер

щипка индийско орехче

100 гр кашкавал за поръсване

Приготвяне:

Първо трябва да почистим пилешкото филе и да го нарежем на малки кубчета. След това пък се захващаме с гъбките и ги нарязваме на малки парченца.

Слагаме олио в тиган и задушаваме или запържваме за кратко, добавяйки подправките – сух, чесън, черен пипер, кимион, сол. Добавяме праз, морков и разбъркваме добре, след което добавям и 100 гр. Грах. Отново разбърквам и слагам от доматеното пюре.

Може да добавите още гъбки и риган за повече вкус.

Готвите няколко минутки, не много – не повече от 5 до 7 минути.

Пълнят се три-четири гювечета с тази смес.

След това си приготвяте бешамела:

Слагате олио в един тиган и масло, след което си добавяте брашното и го запържвате. После слагате сметана, подправки и вода. Сгъстявате го и го разпределяте върху гювечетата.

Отгоре поръсваме със 100 гр. Кашкавал и малко риганче.

И накрая бутаме гювечетата във фурната  - тя е предварително загрята и пусната на горен и долен реотан за около 25-30-40 минути до златисто.

Може да видите всичко във видеото й:

 

@tedy.titova Пилешки гювечета рецепти с пилешко месо: @Теодора Титова @Теодора Титова @Теодора Титова необходими продукти: 400 гр пилешки гърди 6 бр гъби печурки 100 гр грах 1 морков 2 с.л. доматено пюре сол на вкус 2 щипки кимион 5 гр чесън на прах 2 щипки черен пипер 5 гр риган 2 с.л. мазнина за бешамела: 50 гр масло 20 мл олио 100 гр брашно 200 мл сметана за готвене 200 мл вода щипка сол щипка черен пипер щипка индийско орехче 100 гр кашкавал за поръсване #домашнивкусотии #тедититова #гювечета #гювеч #пилешко #вкусно #рецепта #рецепти #viraltiktok #fypシ #love #вайръл #fyp #вкусно #бг #бгтиктокъри #бгтикток #качество #леснарецепта #готвя #готвач ♬ I Wanna Know You - BLVKSHP

Бон апети. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Горещи

Коментирай