Такава невероятна вкусотия не сте правили през живота си! И много жалко!

Такава невероятна вкусотия не сте правили през живота си! И много жалко!

Приготвянето на ястието става много бързо, а основните съставки не се нуждаят от предварителна обработка

Месото, приготвено в глинен съд, винаги става сочно и нежно. И много вкусно.  

Използването на гюведжета при готвенето на местни ястия се прави от много отдавна. Дори и днес съвременните домакини ги използват, когато искат да зарадват близките си с нещо вкусно. 

В такава посуда се запазват всички хранителни свойства на продуктите, а ароматите на съставките се запечатват в глинения съд. 

Приготвянето на ястието става много бързо, а основните съставки не се нуждаят от предварителна обработка.

Вкусен рецептурник с кулинарните изкушения на Хасково и Мерич! Ето как да приготвите Овчарски гювеч и Анъз боб

Хвърляте всичко в съда и мятате във фурната. А след известно време разполагате с вкусна и ароматна вечеря!

Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим едно изключително лесно и апетитно ястие с месце и картофки, което се приготвя в гюведже. 

За две порции са ви нужни следните продукти: 

200-250 гр. свинско месо
50 гр. твърдо сирене 
3 суп. лъжици майонеза  

Няма такава вкусотия: Картофени палачинки с месце и гъбки

1/2 кг. картофи  
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:  

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кубчета. Месото нарежете на късчета. 

Чудна идея как да приготвите свинското месце - толкова е крехко, че се топи в устата! (СНИМКИ)

Настържете сиренето на едро ренде.

Посолете картофите. Към тях добавете майонезата и разбъркайте добре. При готвенето майонезата ще даде на нашето блюдо нужната течност, за да се получи сочен резултат. 

Осолете месото и щедро поръсете с черен пипер. В процеса на готвене месото ще отдаде част от черния пипер на останалите съставки и вкусът му няма да се усеща. 

Заливам месцето с малко водка, а след 3 дни всички се избиват за този деликатес

Вземете гюведжетата и започнете да слагате продуктите в следния ред: най-отдолу сложете половината от месото, след това малко картофи и отново месо. Най-отгоре поръсете с настърганото твърдо сирене. 

Метнете гюведжетата във фурната. Печете 60 минути на 200 градуса. 

Ястието е готово! Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай