Такава вкусна задушена скумрийка през живота си не сте яли!

Такава вкусна задушена скумрийка през живота си не сте яли!

Нежно, сочно, меко и изключително питателно - какво повече можем да желаем от едно ястие?

Рибата е продукт, който трябва да присъства задължително във всеки един здравословен хранителен режим. Консумацията й помага за поддържане на цялостното ни здраве.

Затова и специалистите препоръчват да похапваме риба най-малко един-два пъти седмично.

Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим една рецепта за вкусна задушена скумрия върху зеленчуково канапе. Нежно, сочно, меко и изключително питателно! Какво повече можем да желаем от едно ястие? Освен това се приготвя много бързо.

Дори и без да притежавате кой знае какви специални умения в кухнята, лесно можете да си направите това вкусно ястие. Най-трудното е да почистите рибата, но това не е проблем, тъй като можете да си купите замразена, която е предварително почистена!

Уникална и лесна рецепта: Тази вкусна рибка си плаче за ледена биричка

Най-подходящата гарнитура към тази рибка е вареният ориз и пресните зеленчуци.

Необходими продукти:

2 скумрии
1 среден морков
2 средни глави лук

2-3 супени лъжици доматено пюре
слънчогледово олио
смлян кориандър, подправка за рибни ястия, черен пипер и сол - на вкус 

Начин на приготвяне:

Нарежете скумрията на колелца, поръсете я с подправките и разбъркайте добре.

Тази вкусна рибка Чехов е "възпял" не в едно и две произведения! И има защо

Оставете я да постои известно време.

Докато изчаквате, можете да се заемете с приготвянето на зеленчуковото канапе, върху което ще положите вкусната рибка.

Настържете морковите на едро ренде, а лука нарежете на полумесеци. Запържете в малко количество олио първо лука, а след това добавете и морковите. 

С тези вкусни мариновани тиквички ще накарате гостите си да си оближат пръстите!

Сложете овкусената риба върху зеленчуковата възглавничка, покрийте с капак и оставете да къкри 10 минути на много бавен огън. След това добавете доматеното пюре, като внимавате да не нарушите целостта на рибата.

Оставете да къкри под капака още 20-25 минути. 

Наслада за сетивата! Вкусна картофена запеканка с месо и ябълки (СНИМКИ)

Ястието е готово! Бързо и много лесно, както ви обещахме! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай