Такива вкусни пълнени кюфтенца през живота си не сте яли!

Според една от теориите, авторството на това ястие се приписва на миланската принцеса Бона Сфорца

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/takiva-vkusni-plneni-kyuftenca-prez-zivota-si-ne-ste-yali Jenata.blitz.bg
Такива вкусни пълнени кюфтенца през живота си не сте яли!

Пълнените кюфтета (зрази) са ястие от литовската, беларуската, руската, полската и украинската кухня. Според "Хрониките на славното Полско кралство", това е била една от любимите храни на полския крал Владислав Ягело.

Според една от теориите, авторството на това ястие се приписва на миланската принцеса Бона Сфорца.

Всъщност, няма абсолютно никакво значение кой ги е измислил! Важното е, че го е направил, защото са изключително вкусни. И опитате ли веднъж рецептата за това картофено зрази с кайма, ще го приготвяте отново и отново! 

Списък с продукти: 

12 средни картофа
2 яйца
5 супени лъжици брашно

Тайната на перфектните банички е разкрита

1 дафинов лист
1 чаена лъжица сол

За пълнежа:

500 гр. кайма
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на едро и ги сварете в подсолена вода до пълна готовност. След това излейте водата и ги намачкайте. 

Лука нарежете на малки кубчета и го запържете в растително олио. Към него добавете каймата, разбъркайте добре, а накрая овкусете със сол и черен пипер. 

Постоянно готвя надути картофи, изяждат ги на минутата

Към изстиналите вече намачкани картофи добавете яйцето и брашното и разбъркайте. От картофеното тесто направете малки топки, разточете ги и в центъра им поставете по една супена лъжица от каймата. 

Оформете внимателно кюфтетата, оваляйте ги в брашно. В тигана налейте растително масло (количеството не трябва да е много) и пържете първо от едната страна, след това от другата, до получаване на румена коричка.   

Картофените зрази с кайма са готови! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
3 Коментара
преди 2 години

Не го правете ,ще си изхабите продуктите.Картофите стават като каша и никакво кюфте няма да се получи!

Откажи
мими
преди 2 години

Казват се калдуни.

Откажи
Марина
преди 2 години

Стават много добре ако знаеш как да ги направиш. Много са вкусни. Много време но се струва!

Откажи