Тези хрупкави картофи са достоен конкурент на добре познатите пържени картофи.
Децата просто обожават, когато хрупкавата кожа на продукта се пука с характерен звук. А и приготвени по този начин картофите не поемат изобилно мазнина както при пърженето.
Всички вкъщи са луди по тази чудна закуска с яйца СНИМКИ
В същото време приготвянето на надутите картофи не отнема много време.
Продукти:
десет малки парчета картофи;
малко сол;
масло.
Приготвяне:
Картофите не се белят. Те просто се измиват добре и се нарязват на половинки.
Тази руска салатка ще е гвоздеят на всяка новогодишна трапеза
Всяка картофена половинка се поръсва с малко сол. След това разтъркайте картофите с плоски страни една срещу друга, докато се образува сок.
Върху тава за печене, покрита с пергаментова хартия, сложете парчетата картофи с отрязаната страна нагоре. Заради солта картофът се надува по време на печене.
Закуска за 5 минути, такава вкусотия едва ли сте хапвали скоро
Печете ястието при температура 180 градуса за около 50 минути. След това фурната се изключва и картофите се оставят вътре за още 20 минути.
Преди сервиране картофите се намазват с разтопено масло. Може да се поръсят с накълзани зеленнии на вкус.
Откакто пробвах тази рецепта, кюфтенцата ги правя само така, пръстите да си оближеш
Бързо и вкусно:
Лесно е да приготвите вкусни картофи на фурна и без да ги търкате един в друг. Как става това?
Измитите картофи се нарязват на парчета и се поставят върху тава за печене. След това парчетата се посоляват. Ястието се пече във фурната за 35 минути на 200 градуса.
Сложете това на трапезата си в годината на Плъха и ще забогатеете
След придобиване на златист цвят фурната се изключва. Изпечените картофки се държат още 5 минути на топло и се сервират парещи на трапезата.
Изключително апетитна гарнитура за всякакви ястия на вкус./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!