Тайната на перфектните кисели краставички е разкрита

Едва ли има българин, който да не обича да похапва кисели краставички от буркан

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/taynata-na-perfektnite-kiseli-krastavichki-e-razkrita Jenata.blitz.bg
Тайната на перфектните кисели краставички е разкрита

Едва ли има българин, който да не обича да похапва кисели краставички от буркан. Ако вие сте от любителите на домашно приготвената зимнина, то сега от jenata.blitz.bg имаме страхотна новина за вас – тайната на перфектните кисели краставички в буркан вече е разкрита.

С нея ще постигнете перфектно балансиран вкус между сладко и киселина, която по принцип е трудно да се улови.

И така, ето какво трябва да направите:

Като начало измийте краставичките и ги поставете в чист буркан.

В голяма тава изсипете 2 литра вода, в която сложете 2 препълнени супени лъжици сол (с връхче), 6 топчета бахар, 6 листа дафинов лист и 6 бучки захар или съответно супени лъжици.

Варете водата за около три минути. после я оставете да се охлади, а щом това стане добавете малко оцет (на вкус).

Получената течност я разсипете по бурканите с краставичките. Затворете ги хубаво с капак. След това ги варете за около 10 минути. Оставете ги да се охладят, а ако нямате търпение да вкусите резултата, то направо отворете един и хапвайте смело. Добър апетит. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
15 Коментара
komitata
преди 6 години

като ги вариш 10 минути става едно нищо -егати тайната

Откажи
Ваника
преди 6 години

10 минути и стават за мазане на филия.

Откажи
Ива
преди 6 години

Ако се варят 10 минути, ще бъдат на светлинни години от перфектните краставички. Даже не трябва да завират, а само да променят цвета си.

Откажи
Само дето
преди 6 години

това не са кисели краставички, а мариновани!

Откажи
чичо
преди 6 години

Не разбрах коя е тайната.Като го показах на баба си-84 год.-тя каза,че компа ми е стар от нея.

Откажи
комитата
преди 4 години

супер рецепта като вариш 10 минути краставици -кой тоз професеро по консервите -бурканите се се свалят преди да кипне водата и стават хрупкави няма тайни

Откажи
Ник
преди 4 години

Тъпа рецепта за хора които нямат зъби!За да бъдат твърди хрупкави и истински не трябва да се допуска завиране или до минута две максимум.По вашата рецепта ги дайте на Пеевски той такива ги харесва меки и дебели като него!!!

Откажи
balance
преди 3 години

А къде е синапът? Вече и в консервните фабрики го добавт. А 10 минути варене може да предложите рецептата като мармалад от кисели сраставички.

Откажи
Койчо
преди 3 години

Това са мариновани, а не кисели краставици!

Откажи
Знаеща
преди 3 години

Слага се стар лук,черен пипер,копър на цвят ,сол,захар,оцет, стусена вода и 1,2 мин завиране на котлона

Откажи
Папи
преди 3 години

Уфф, защо въобще влизам в тоя скапан сайт. Само простотии. 7часа зет

Откажи
бай Иван
преди 3 години

Вариш 10 минути и после ги хвърляш защото са станали много меки.Кой измисли такава простотия.

Откажи
КУР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ И ЧУК" ☭
преди 3 години

За да станат хрупкави трябва да се сложи на всеки буркан 1 ч.л. хардал (синап), 1 ч.л. захар и какъв е тоо дафинов лист.... слага се копър....

Откажи
Елли
преди 3 години

Вие компот ли ще варите 10 минути , не подвеждайте хората !!!

Откажи
србин
преди 1 година

ако ги вариш 10 минути направо в коша за боклук.....като заври водата и след 2-3 мин вадене на бурканите

Откажи