Едва ли има българин, който да не обича да похапва кисели краставички от буркан. Ако вие сте от любителите на домашно приготвената зимнина, то сега от jenata.blitz.bg имаме страхотна новина за вас – тайната на перфектните кисели краставички в буркан вече е разкрита.
С нея ще постигнете перфектно балансиран вкус между сладко и киселина, която по принцип е трудно да се улови.
И така, ето какво трябва да направите:
Като начало измийте краставичките и ги поставете в чист буркан.
В голяма тава изсипете 2 литра вода, в която сложете 2 препълнени супени лъжици сол (с връхче), 6 топчета бахар, 6 листа дафинов лист и 6 бучки захар или съответно супени лъжици.
Варете водата за около три минути. после я оставете да се охлади, а щом това стане добавете малко оцет (на вкус).
Получената течност я разсипете по бурканите с краставичките. Затворете ги хубаво с капак. След това ги варете за около 10 минути. Оставете ги да се охладят, а ако нямате търпение да вкусите резултата, то направо отворете един и хапвайте смело. Добър апетит. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!