Тайната на перфектните кисели краставички е разкрита

Тайната на перфектните кисели краставички е разкрита

Едва ли има българин, който да не обича да похапва кисели краставички от буркан

Едва ли има българин, който да не обича да похапва кисели краставички от буркан. Ако вие сте от любителите на домашно приготвената зимнина, то сега от jenata.blitz.bg имаме страхотна новина за вас – тайната на перфектните кисели краставички в буркан вече е разкрита.

С нея ще постигнете перфектно балансиран вкус между сладко и киселина, която по принцип е трудно да се улови.

И така, ето какво трябва да направите:

Като начало измийте краставичките и ги поставете в чист буркан.

В голяма тава изсипете 2 литра вода, в която сложете 2 препълнени супени лъжици сол (с връхче), 6 топчета бахар, 6 листа дафинов лист и 6 бучки захар или съответно супени лъжици.

Варете водата за около три минути. после я оставете да се охлади, а щом това стане добавете малко оцет (на вкус).

Получената течност я разсипете по бурканите с краставичките. Затворете ги хубаво с капак. След това ги варете за около 10 минути. Оставете ги да се охладят, а ако нямате търпение да вкусите резултата, то направо отворете един и хапвайте смело. Добър апетит. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

komitata

komitata 07.10.2018 13:19

като ги вариш 10 минути става едно нищо -егати тайната

Ваника

Ваника 07.10.2018 22:18

10 минути и стават за мазане на филия.

Ива

Ива 07.10.2018 22:18

Ако се варят 10 минути, ще бъдат на светлинни години от перфектните краставички. Даже не трябва да завират, а само да променят цвета си.

Само дето

Само дето 08.10.2018 10:13

това не са кисели краставички, а мариновани!

чичо

чичо 08.10.2018 11:06

Не разбрах коя е тайната.Като го показах на баба си-84 год.-тя каза,че компа ми е стар от нея.

комитата

комитата 25.06.2020 19:13

супер рецепта като вариш 10 минути краставици -кой тоз професеро по консервите -бурканите се се свалят преди да кипне водата и стават хрупкави няма тайни

Ник

Ник 02.08.2020 12:25

Тъпа рецепта за хора които нямат зъби!За да бъдат твърди хрупкави и истински не трябва да се допуска завиране или до минута две максимум.По вашата рецепта ги дайте на Пеевски той такива ги харесва меки и дебели като него!!!

balance

balance 11.02.2021 21:31

А къде е синапът? Вече и в консервните фабрики го добавт. А 10 минути варене може да предложите рецептата като мармалад от кисели сраставички.

Койчо

Койчо 11.02.2021 21:34

Това са мариновани, а не кисели краставици!

Знаеща

Знаеща 12.02.2021 15:02

Слага се стар лук,черен пипер,копър на цвят ,сол,захар,оцет, стусена вода и 1,2 мин завиране на котлона

Папи

Папи 13.02.2021 7:48

Уфф, защо въобще влизам в тоя скапан сайт. Само простотии. 7часа зет

бай Иван

бай Иван 13.02.2021 7:53

Вариш 10 минути и после ги хвърляш защото са станали много меки.Кой измисли такава простотия.

КУР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ И ЧУК" ☭

КУР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ И ЧУК" ☭ 13.02.2021 10:31

За да станат хрупкави трябва да се сложи на всеки буркан 1 ч.л. хардал (синап), 1 ч.л. захар и какъв е тоо дафинов лист.... слага се копър....

Елли

Елли 16.02.2021 18:57

Вие компот ли ще варите 10 минути , не подвеждайте хората !!!

србин

србин 22.10.2023 17:08

ако ги вариш 10 минути направо в коша за боклук.....като заври водата и след 2-3 мин вадене на бурканите