logo

Тайната на перфектните кисели краставички е разкрита

Тайната на перфектните кисели краставички е разкрита

Едва ли има българин, който да не обича да похапва кисели краставички от буркан. Ако вие сте от любителите на домашно приготвената зимнина, то сега от jenata.blitz.bg имаме страхотна новина за вас – тайната на перфектните кисели краставички в буркан вече е разкрита.

С нея ще постигнете перфектно балансиран вкус между сладко и киселина, която по принцип е трудно да се улови.

И така, ето какво трябва да направите:

Като начало измийте краставичките и ги поставете в чист буркан.

В голяма тава изсипете 2 литра вода, в която сложете 2 препълнени супени лъжици сол (с връхче), 6 топчета бахар, 6 листа дафинов лист и 6 бучки захар или съответно супени лъжици.

Варете водата за около три минути. после я оставете да се охлади, а щом това стане добавете малко оцет (на вкус).

Получената течност я разсипете по бурканите с краставичките. Затворете ги хубаво с капак. След това ги варете за около 10 минути. Оставете ги да се охладят, а ако нямате търпение да вкусите резултата, то направо отворете един и хапвайте смело. Добър апетит. / jenata.blitz.bg

Коментирай

komitata

komitata 07.10.2018 13:19

като ги вариш 10 минути става едно нищо -егати тайната

Ваника

Ваника 07.10.2018 22:18

10 минути и стават за мазане на филия.

Ива

Ива 07.10.2018 22:18

Ако се варят 10 минути, ще бъдат на светлинни години от перфектните краставички. Даже не трябва да завират, а само да променят цвета си.

Само дето

Само дето 08.10.2018 10:13

това не са кисели краставички, а мариновани!

чичо

чичо 08.10.2018 11:06

Не разбрах коя е тайната.Като го показах на баба си-84 год.-тя каза,че компа ми е стар от нея.