Можете да направите това вкусно лакомство у дома, като използвате само пет съставки.
Става въпрос за палачинките! Те са любим деликатес за малки и големи, а освен това може да се комбинират с всевъзможни неща.
Палачинките ще станат перфектни, тънки и няма да се разкъсат, ако следвате тайните на приготвянето им, които сподели австралийско-британският готвач Джон Торо.
Джон Торо
Пред Express той разкри какво трябва да направите, за да избегнете палачинките ви да станат твърде кафяви или да се скъсат при приготвянето.
По думите му има една тайна за палачинките, която всеки трябва да знае.
Много важен нюанс!
Прясно приготвеното тесто не може да се използва веднага. Според Торо, ако тестото не се остави да „почива“, брашното няма да има време да се абсорбира и палачинките ще се окажат прекалено тънки.
Тоест, след като сте направили палачинките, решавате да направите тестото, оставяте го настрани за няколко минути.
Перфектни палачинки с мляко – рецепта от главния готвач
За да приготвите това лакомството ще ви трябват само пет съставки.
Ето какво да вземете:
- Имате нужда от 3 кокоши яйца.
- Пресято брашно - 100 грама.
- 150 милилитра мляко.
- И ще ви трябва малко сол (около щипка).
Начин на приготвяне:
Идеалното тесто за палачинки включва и чаена лъжичка растително масло. Още няколко лъжици от това масло ще са необходими за пържене на вкусни неща.
Поставете всички съставки в купа и след това разбийте. Уверете се, че сместа е хомогенна. Прецежда се през цедка и след това се оставя да престои 5 минути.
Тайната на главния готвач - как да готвя правилно палачинки с мляко в тиган
Според главния готвач, за да не получите прекалено пържено лакомство, не трябва да наливате растително масло в тигана, а да го намажете с растително масло, нанесено върху парче кухненска хартия (може и салфетка). Имайте предвид, че трябва да намажете съда, в който ще готвите ястието, след като сте го загрели.
Когато тиганът е горещ, внимателно изсипете тестото в него, като го разпределите равномерно по повърхността. Деликатесът трябва да се готви на слаб огън.
Торо отбеляза, че извиването на краищата на палачинката ще ви „сигнализира“, че е време да я обърнете и да запечете другата страна.
Перфектният крем!
Можете да се включите още повече и да направите перфектни крем палачинки с мляко и вряла вода с дупки от яйца, сол, захар, пресято брашно, мляко, олио (рафинирано) и вряща вода.
Готвачите съветват да го направите по следния начин: разбийте захарта и солта с яйцата и добавете толкова брашно, че да стане рядка смес, след което постепенно налейте млякото и разбъркайте всичко.
Масата трябва да е гъста. След това трябва да добавите малко растително масло и да оставите тестото да почине.
След няколко минути се налива вряща вода и се разбърква, за да се образуват мехурчета. След добавяне на вряла вода сместа трябва да е течна. / jenata.blitz.bg