Лятото вече е тук, а заради горещините все по-малко хора искат да хапват тежка храна и манджи. Да не говорим, че никоя домакиня не иска да виси пред горещата фурна при тези температури навън.
Всички полудяха по пилешките ми филенца, топят се в устата
Цялата салата, включително и соса, си правите сами, но всичко става буквално за два минути.
Цялата мрежа буквално гърми от предложения как да я направите, а реално се оказва, че самата рецепта идва от Полша, където това е традиционно студено предястие.
За целта ви трябва една краставица, която с белачката режете на дълги тънки ленти.
След това в една купичка поставяте малко мляко, чесън на прак или на ситно нарязана скилидка, копър и подправки на вкус. Омесвате всичко и воала.. имате чудесна лятна салата.
@georginaburgess_ So so addictive I’ve seen a few versions of this on social media and it appears to be a variation of a Polish dish called Mizeria, traditionally made with with sour cream or creme fraiche. Highly recommend recipe below: 1 large cucumber 1/4 cup pure coconut yoghurt (the thick and creamy kind with no sweetener) 1/2 tsp sugar 1 large clove garlic, minced 1 tsp red wine vinegar Squeeze lemon juice 2 tbsp chopped fresh dill Pinch salt - to taste Optional - homemade pickled red onions (recipe on my previous reel!) First off slice the cucumber, I do this with a vegetable peeler so it gets super thin. Avoid the seedy middle because it’s so wet. In a small bowl stir together the rest of the ingredients - taste test and add any more seasonings to your preference. Add this to the cucumbers in a larger bowl and toss to coat the cucumbers. Best eaten immediately. Enjoy! #cucumbersalad #creamycucumbers #vegansalad #pickledonions #veganrecipes ♬ Iced Coffee - Arthur Hill
Бон Апети! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!