Тази лятна салата е хитът на 2023 г., приготвя се за 2 минути

Цялата мрежа буквално гърми от предложения как да я направите

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/tazi-lyatna-salata-e-xitt-na-2023-g-prigotvya-se-za-2-minuti Jenata.blitz.bg
Тази лятна салата е хитът на 2023 г., приготвя се за 2 минути

Лятото вече е тук, а заради горещините все по-малко хора искат да хапват тежка храна и манджи. Да не говорим, че никоя домакиня не иска да виси пред горещата фурна при тези температури навън. 

Всички полудяха по пилешките ми филенца, топят се в устата

Цялата салата, включително и соса, си правите сами, но всичко става буквално за два минути. 

Цялата мрежа буквално гърми от предложения как да я направите, а реално се оказва, че самата рецепта идва от Полша, където това е традиционно студено предястие. 
За целта ви трябва една краставица, която с белачката режете на дълги тънки ленти. 

След това в една купичка поставяте малко мляко, чесън на прак или на ситно нарязана скилидка, копър и подправки на вкус. Омесвате всичко и воала.. имате чудесна лятна салата.

@georginaburgess_ So so addictive  I’ve seen a few versions of this on social media and it appears to be a variation of a Polish dish called Mizeria, traditionally made with with sour cream or creme fraiche. Highly recommend  recipe below: 1 large cucumber 1/4 cup pure coconut yoghurt (the thick and creamy kind with no sweetener) 1/2 tsp sugar 1 large clove garlic, minced 1 tsp red wine vinegar Squeeze lemon juice 2 tbsp chopped fresh dill Pinch salt - to taste Optional - homemade pickled red onions (recipe on my previous reel!) First off slice the cucumber, I do this with a vegetable peeler so it gets super thin. Avoid the seedy middle because it’s so wet. In a small bowl stir together the rest of the ingredients - taste test and add any more seasonings to your preference. Add this to the cucumbers in a larger bowl and toss to coat the cucumbers. Best eaten immediately. Enjoy! #cucumbersalad #creamycucumbers #vegansalad #pickledonions #veganrecipes ♬ Iced Coffee - Arthur Hill

Бон Апети! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
6 Коментара
нксщ
преди 1 година

леле мале направо изумително

Откажи
veleka
преди 1 година

Тъпаци

Откажи
Хахаааа
преди 1 година

Писача обича думичката ;буквално; Тоя /тая/дали е завършил и пети клас....

Откажи
Салатояд
преди 1 година

Уаииии, изненадАф се яко от таз рецепта....ба си...

Откажи
гражданин
преди 1 година

идва от полша ..ами ие тука му викаме таратор ..иска само малко водичка към млякото ..верно е пълно с малоумници в тая наша страна

Откажи
Хаха
преди 1 година

Това напомня на таратора от стъргани краставици, дето ресторантите го правеха преди да се сетят, че има и друг начин. Сополи от краставица. В случая - яка хрема:)))

Откажи