Не всеки обича засищащия и богат на витамини пилешки черен дроб. Миризмата му е специфична, структурата - твърда, горчивината също се усеща...
Представата на всички за този полезен хранителен продукт обаче драстично ще се промени към по-добро, ако е приготвен в специално сосче по рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим.
Опитате ли го веднъж, черният дроб бързо ще се превърне в редовен гост на трапезата ви.
Списък с нужни продукти:
1/2/ кг. пилешки дробчета
100 гр. ядки
3 скилидки чесън
2 суп. л. брашно
150 гр. заквасена сметана
1/2 ч. л. къри
Солена торта "Наполеон" с пиле и гъбки - пръстите да си оближеш!
100 гр. краве масло
1 ч. л. подправка за пиле
сол на вкус
копър и магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете черния дроб, посолете, овкусете с подправката за пилешко месо и оваляйте в брашно.
За да стане черният дроб нежен, може предварително да го накиснете в студено мляко, след като сте го нарязали на малки парченца.
За домакините, които не понасят сладката млечна нотка във вкуса на сготвения продукт, предлагаме още един начин - накиснете черния дроб в обикновена студена вода с любимите си подправки.
Няма наяждане с този домашен хляб - мек от вътре и с хрупкава коричка СНИМКИ
Чесъна смачкайте с преса и го запържете в краве масло. След минута добавете нарязаните ядки и пържете за около 3-4 минути, като не спирате да бъркате.
Добавете брашното, смесено със сметаната. Добавете малко сол и къри и оставете на котлона, докато не започне да кипи. След това сложете и дробчетата, покрийте с капак и оставете на слаб огън за 10 минути.
Отгоре поръсете със свежите подправки и събирайте всички около масата. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!