Тези пилешки дробчета направо се топят в устата, тайната е в соса

Тези пилешки дробчета направо се топят в устата, тайната е в соса

Опитате ли ги веднъж, те бързо ще се превърнат в редовен гост на трапезата ви

Не всеки обича засищащия и богат на витамини пилешки черен дроб. Миризмата му е специфична, структурата - твърда, горчивината също се усеща...

Представата на всички за този полезен хранителен продукт обаче драстично ще се промени към по-добро, ако е приготвен в специално сосче по рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим. 

Опитате ли го веднъж, черният дроб бързо ще се превърне в редовен гост на трапезата ви. 

Списък с нужни продукти: 

1/2/ кг. пилешки дробчета
100 гр. ядки
3 скилидки чесън

2 суп. л. брашно
150 гр. заквасена сметана
1/2 ч. л. къри

Солена торта "Наполеон" с пиле и гъбки - пръстите да си оближеш!

100 гр. краве масло
1 ч. л. подправка за пиле
сол на вкус
копър и магданоз

Начин на приготвяне: 

Почистете черния дроб, посолете, овкусете с подправката за пилешко месо и оваляйте в брашно.

За да стане черният дроб нежен, може предварително да го накиснете в студено мляко, след като сте го нарязали на малки парченца.

За домакините, които не понасят сладката млечна нотка във вкуса на сготвения продукт, предлагаме още един начин - накиснете черния дроб в обикновена студена вода с любимите си подправки.

Няма наяждане с този домашен хляб - мек от вътре и с хрупкава коричка СНИМКИ

Чесъна смачкайте с преса и го запържете в краве масло. След минута добавете нарязаните ядки и пържете за около 3-4 минути, като не спирате да бъркате. 

Добавете брашното, смесено със сметаната. Добавете малко сол и къри и оставете на котлона, докато не започне да кипи. След това сложете и дробчетата, покрийте с капак и оставете на слаб огън за 10 минути. 

Отгоре поръсете със свежите подправки и събирайте всички около масата. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

топи се

топи се 06.06.2021 19:05

друг израз освен топи се в устата не може ли да измислите