Солена торта "Наполеон" с пиле и гъбки - пръстите да си оближеш!

Солена торта "Наполеон" с пиле и гъбки - пръстите да си оближеш!

В нея има всичко, което е нужно на едно ястие да се превърне в гвоздея на всяка празнична трапеза

Дали известният военачалник и император на Франция Наполеон Бонапарт е обичал гъби, историята мълчи по темата.

Но тази вкусна солена торта "Наполеон" с пиле и гъби, както подсказва и името й, завладява с величествения си външен вид и очарованието на френската кухня.

В нея има всичко, което е нужно на едно блюдо да се превърне в гвоздея на всяка празнична трапеза. Било то и просто предястие. Приготвянето й не отнема много време, но крайният резултат определено си струва! 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази неустоима и величествена вкусотия: 

1/2 кг. бутер тесто  
1/2 кг. гъби  
пилешко филе (1 брой) 

1 глава лук 
300 мл. сметана 
100 гр. твърдо сирене 

Наслада за сетивата! Вкусна картофена запеканка с месо и ябълки (СНИМКИ)

2 суп. л. майонеза 
растително олио за пържене
сол и черен пипер

Начин на приготвяне: 

Нарежете лука на полумесеци, пилешкото филе - на малки парченца, и гъбите. Запържете лука в растително масло до полупрозрачно състояние. След това добавете към него пилешко филе, сол, черен пипер.

След 3-4 минути добавете в тигана и гъбите и гответе, докато месото омекне. Добавете сметана. След като всичко започне да ври, махнете тигана от котлона.

Вкусна картофена торта с шунка и кашкавалче, на която никой вкъщи не може да устои!

Разточете бутер тестото в едната посока и изрежете от него еднакви кръгове или полумесеци. С помощта на вилица ги надупчете добре. 

Загрейте фурната до 120 градуса. След това увеличете температурата във фурната до 200 и печете блатчетата около 15 минути върху хартия за печене. 

Настържете сиренето на по-фината част на рендето. 

Време е да слепим изпечените блатчета. В подходящ съд се поставя един блат, отгоре се намазва хубаво с плънката и се поръсва с настърганото сирене. И така до изчерпване на количеството.

Царска закуска по мексикански 

Готовата солена торта намажете от всички страни с майонеза, поръсете с останалото сирене и приберете в хладилника за най-малко 12 часа. 

Разрежете тортата с остър нож на малки квадратчета. Преди да сервирате, поръсете с пресни подправки. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай