logo

Тези пилешки бутчета свършват за минути, тайната е в соса

Тези пилешки бутчета свършват за минути, тайната е в соса

Могат да се сервират както за вечеря, така и на празничната трапеза

Пилешките бутчета са ви сред любимите? Тогава ви предлагаме да си ги приготвите по тази рецепта!

Ястието се приготвя лесно и бързо, а тайната му е в соса от сметана и сухо вино. А букетът от ароматни билки ще му придаде още по-изискан аромат! 

Сготвени по този начин, бутчетата стават невероятно крехки и безумно вкусни. Могат да се сервират както за вечеря, така и на празничната трапеза. 

Списък с продукти:  

80 гр. краве масло
1 кг. пилешки бутчета
1 голяма глава лук

Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета

12 големи гъби печурки
2 скилидки чесън
1 букет "Гарни"

200 мл. сухо бяло вино
600-700 мл. сметана с масленост 20%
сол и прясно смлян черен пипер 

Начин на приготвяне: 

Разтопете маслото в голям тиган. Добавете бутчетата и поръсете със сол и черен пипер.

Разрежете лука на четири. Измийте гъбите, отстранете пънчетата им и ги нарежете на четвъртинки, след което ги добавете в тигана.  Смачкайте и наситнете чесъна и го добавете в тигана заедно с букета "Гарни".

Пилешки бутчета в медено-лимонена марината - пръстите да си оближеш

Сложете тигана на котлона и пържете пилето на силен огън докато покафенее, около 5 минути от всяка страна. Налейте бяло вино, изчакайте да заври и намалете котлона. След минута-две добавете сметаната. Разбъркайте, покрийте с капак и оставете да къкри за 30 минути.

Ястието е готово! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай