Пилешките бутчета са ви сред любимите? Тогава ви предлагаме да си ги приготвите по тази рецепта!
Ястието се приготвя лесно и бързо, а тайната му е в соса от сметана и сухо вино. А букетът от ароматни билки ще му придаде още по-изискан аромат!
Сготвени по този начин, бутчетата стават невероятно крехки и безумно вкусни. Могат да се сервират както за вечеря, така и на празничната трапеза.
Списък с продукти:
80 гр. краве масло
1 кг. пилешки бутчета
1 голяма глава лук
Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета
12 големи гъби печурки
2 скилидки чесън
1 букет "Гарни"
200 мл. сухо бяло вино
600-700 мл. сметана с масленост 20%
сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в голям тиган. Добавете бутчетата и поръсете със сол и черен пипер.
Разрежете лука на четири. Измийте гъбите, отстранете пънчетата им и ги нарежете на четвъртинки, след което ги добавете в тигана. Смачкайте и наситнете чесъна и го добавете в тигана заедно с букета "Гарни".
Пилешки бутчета в медено-лимонена марината - пръстите да си оближеш
Сложете тигана на котлона и пържете пилето на силен огън докато покафенее, около 5 минути от всяка страна. Налейте бяло вино, изчакайте да заври и намалете котлона. След минута-две добавете сметаната. Разбъркайте, покрийте с капак и оставете да къкри за 30 минути.
Ястието е готово! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!