Приготвянето на ястия от млади тиквички е истинско удоволствие. И ако смятате, че сте изпробвали всички рецепти с този изключително полезен зеленчук, бързаме да ви опровергаем.
Днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим малко по-различна рецепта за тиквички в кремообразен сос. Ястието наподобява жулиен, но никой няма да разбере, че в него няма никакви гъби.
То е невероятно нежно и леко, приготвя се бързо и лесно и е по джоба на всеки. И най-важното - без капчица свян може да се поглезите с него на вечеря.
Списък с нужни продукти:
400 гр. тиквички
350 гр. пилешко филе
2 глави лук
Няма наяждане с тези картофени топчета с кашкавал, стават за минути
70 гр. краве масло
топено сирене
200 гр. заквасена сметана
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на половин пръстени, а тиквичките на тънки ивици. Разтопете 70 гр. масло в тиган, след което добавете лука и тиквичките. Пържете, докато лукът стане златистокафяв.
Нарежете пилешкото филе на тънки ивици. Добавете месото към тиквичките с лука и запържете за около 7 минути. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
Пълнени тиквички по манастирски - идеалната вечеря за лятото
Добавете сметаната и топеното сирене, покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за 5 минути.
Настържете чесъна на ситно ренде. Настържете и малко твърдо сирене. Минута преди ястието да бъде готово, ги добавете в тигана и оставете за минута.
Ястието е готово! Може да го поднесете с малко пресен копър!
Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!